Аспарух Никодимов: Има странични фактори, които помагат на Лудогорец

 Аспарух Никодимов: Има странични фактори, които помагат на Лудогорец

Topsport.bg

17-01-2022, 14:19

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за селекцията на клуба и в коя фаза на играта трябва да поработят "червените", за да бъдат конкурентни на Лудогорец в битката за титлата.

"Нямам наблюдения върху новото попълнение на ЦСКА Маурисио Гарсес. Но е важно в случая Стойчо Младенов да има наблюдения и да му пасне на философията. Младенов трябва да е добре запознат с качествата на играча, за да бъде полезен. Колкото до раздялата с Карол Метс, мога да кажа само едно - дано да е била изгодна офертата", започна Никодимов пред "Мач Телеграф".

"Според мен трябва много предпазливо да се прави една селекция. Има много примери, в които вземаме един играч, след два месеца преценяваме, че той няма да ни върши работа и го освобождаваме. От такива грешки ЦСКА няма нужда. По-добре да се вземат по-малко играчи, но качествени. Трябва да се знае всичко за даден играч. Често се е случвало да го караме на доверие и после да съжаляваме, че сме взели даден футболист. ЦСКА имат нужда от повече конкуренция на много позиции. По едно-две качествени момчета на даден пост. Тогава отборът ще изглежда много добре. Трябва да разполагаме във всички линии с качествени и бързи състезатели, за да може да се пробива противникът. Във всички фази на играта трябва да се работи. Като начало трябва треньорът да разбере какво им е в главата на футболистите. Това е доста трудно. Един състезател трябва да има акъл в главата и да прави дори повече от задачите, които му е поставил наставникът. Има качествени играчи, които трябва да се научат да се откъсват в последния момент и да застрашават по този начин вратата на съперниците", продължи легендата на "червените". Той сподели мнението си за назначението на новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа и по какъв начин това ще се отрази на битката за титлата.

"Невинаги се получава това, което им се иска на шефовете. Не знам защо решиха да освободят Станислав Генчев. Той е млад и амбициозен човек. Честно да си призная, не се сещам в България да е имало наставник, който да е допринесъл кой знае колко много за някой успех на даден отбор в последно време. Шимунджа няма някакви невероятни успехи. Шампион на Словения? Това не е първенство дори от средно европейско ниво. За мен беше грешка, че разградчани освободиха Генчев. Можеха да го оставят на работа. То така или иначе най-вероятно пак те ще си станат шампиони. Има и странични фактори, които помагат. Най-големите успехи на отборите у нас са с български треньори", продължи Паро. Легендата на "червените" говори и за нуждата от нов стадион:

"Трябва да се вдигне нов стадион. Родните стадиони са като селски игрища. Направо е плашещо това. Изгнили съоръжения, няма къде и децата ни да играят вече. И физкултурните салони са в окаяно състояние. Има нужда от нови съоръжения. Държавата абдикира. Тя трябва също да помогне, за да има бъдеще в спорта."

Източник: Topsport.bg

Последни новини