Балтазар за сбогом: Аз знам кой съм, Ботев е над всичко

Балтазар за сбогом: Аз знам кой съм, Ботев е над всичко

Topsport.bg

23-05-2023, 22:23

Старши треньорът на Ботев Бруно Балтазар коментира раздялата си с клуба след загубата с 1:2 от Арда.

"Изиграхме страхотно първо полувреме. Бяхме много организирани, вкарахме страхотен гол. В такива мачове трябва да вкараш попадение, с което да затвориш срещата. Очаквахме Арда да реагира. Може би след първия гол мачът тръгна в емоционална посока и Арда вкара и втори. Оттам насетне ни беше трудно да реагираме".

"Аз знам кой съм. Знам какво мога да правя. Моите играчи усещат това. Реакцията им го доказва. Най-важното, което ще взема е отношението на играчите. Те знаят кой съм аз и какво е отношението ми. Това е един отбор, който като колектив е заедно".

"Това е раздяла, но не и развод. Разбрахме, че най-важното е Ботев. Клубът е на първо място. Аз и ръководството мислим кое е най-добро. Разбрахме се да се разделим към момента. Според много хора аз съм основният виновник за проблемите на клуба. Обичам Пловдив. Живея тук вече 5 месеца. Около Ботев има много шум и напрежение. Аз бях една от целите. Изговориха се много неща, но разбирам, че това е времето, в което трябва да си тръгна. В интерес на истината има и много хора, които ме харесват - те са повече от тези, които не ме харесват. Това е точният момент, в който да си тръгна. Дано дойде човек, който да довърши започнатото".

"След всичко, което се случи на "Колежа" миналата седмица, аз разговарях с играчите. Казах им, че искам да остана с тях до края, но заради цялата ситуация, бях честен с тях, и така взехме това решение, за да се намали напрежението. Ботев е най-важното нещо. Знам, че решението е тежко и важно".

"Не съжалявам за Ботев. Бях развълнуван, когато подписах и се срещнах с Антон Зингаревич. Идеята беше след трудното начало да завършим силно. Искахме да изградя силен отбор, който да се бори за челниет места догодина. Случват се такива неща във футбола".

"Нямам идея кой ще ме замени, наистина нямам никаква идея. Знам, че хората се вълнуват".

Източник: Topsport.bg

Последни новини