Балтазар: Сезонът се развива негативно за нас, усещам, че играчите се чувстват несигурни

Балтазар: Сезонът се развива негативно за нас, усещам, че играчите се чувстват несигурни

Topsport.bg

17-04-2023, 18:49

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар изрази разочарованието си след равенството 1:1 срещу Спартак (Варна). След срещата феновете на "канарчетата" изпратиха футболистите и треньорския щаб с викове "всички вън", а португалският специалист определи реакцията на привържениците като нормална, предвид негативните резултати на отбора.

"Феновете имат право да бъдат недоволни след това равенство. Намираме се в трудна ситуация и се опитваме да намерим верните решения. Усещам, че самите играчи също се чувстват несигурни. Успяхме да отбележим гол през първото полувреме и това донесе голямо удовлетворение в нашите състезатели.

На полувремето опитахме да коригираме някои неща, за да потърсим второ попадение, с което да решим мача. Истината е, че имахме няколко чисти ситуации да реализираме, но за съжаление не успяхме. След това Спартак започна да пресира повече, организира няколко добри контраатаки и това повлия негативно на играта ни", заяви Балтазар след срещата.

"Сезонът се развива негативно за нас. Ботев не би трябвало да е на десетото място. Отборът ни трябва да се намира най-малко в челната петица на таблицата и заради това футболистите са неуверени в себе си. Всички, които работим тук, осъзнаваме отговорността да представляваме този голям клуб с толкова много фенове. Единственото нещо, което можем да направим, е да продължаваме да работим здраво. Простият начин да промени нещата е да постигаме добри резултати. Остават четири мача до края на първата част от шампионата и трябва да вземем възможно най-много точки", каза още старши треньорът на Ботев.

"Пропуснахме огромен шанс да отворим разлика с тимовете, които се намират на дъното в класирането. Трябва да бъдем по-спокойни и да реализираме положенията, които създаваме. Достигането на седмото място на този етап изглежда изключително трудно. Осъзнаваме какво е положението и ще се опитаме да го подобрим. Феновете са сърцето на този клуб. Искаме тяхната подкрепа, но разбираме, че трябва да играем добре, за да ги зарадваме. Това е простото правило във футбола. Всички в моя щаб работим, за да намерим верните решения, да постигаме победи и да радваме феновете", завърши Бруно Балтазар.

Източник: Topsport.bg