Балъков говори за целите си в Септември

Балъков говори за целите си в Септември

Topsport.bg

06-05-2023, 14:30

Красимир Балъков бе представен официално като старши треньор на ФК Септември София.

Легендарният халф пое отбора на мястото на Светослав Петров, който напусна след загубата от Левски в четвъртък.

"Единствената цел в краткосрочен план е да не изпаднем във втора дивизия. Дали ще останем в елита, ще разберем след последния мач за сезона. Ще бъде тежко. Силите са изравнени, дори големите отбори често имат проблеми с по-малките", каза Балъков на пресконференция.

В щаба на новия треньор влизат кондиционният треньор Светослав Спасов, помощник треньорът Божо Джуркович и треньорът на вратарите Христо Николов.

"Заредени сме с позитивизъм, тези шест загуби, които допусна Септември, ментално нарушиха равновесието на футболистите. Работим в тази посока, както и във възстановяването преди мача с Пирин. Надявам се да се играе по правилата на феърплея.

В четвъртък след мача с Левски ми се обади г-н Чандъров, говорихме 15-20 минути. Накрая решихме да поема отбора. Беше спонтанно, бързо, нямаше много време да мислим", каза още Балъков.

"Битката за титлата изобщо не ме интересува. Интересува ме битката отдолу-нагоре в класирането. Но от дълги години това е най-интересната битка за върха. И Лудогорец, и ЦСКА имат шансове. Всеки един мач в плейофите ще бъде интересен", коментира Балъков.

Спортният директор на Септември Кристиян Добрев също се надява отборът да остане в елита.

"С общи усилия се надявам да успеем да постигнем целта, а тя е да запазим мястото си в Първа лига. Нашата визия е да даваме шанс за развитие на талантите от ДЮШ на клуба. Ние сме от клубовете, които дават най-много кадри за юношеските и младежките национални отбори", каза Добрев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини