Балъков: Писахме си с Гриша Ганчев! Надявам се мачът с неговия ЦСКА да бъде празник за футбола!

Балъков: Писахме си с Гриша Ганчев! Надявам се мачът с неговия ЦСКА да бъде празник за футбола!

Novsport

12-06-2020, 16:03

 Писахме си с Гриша Ганчев, поздравихме се и си пожелахме да сме живи и здрави. Работил съм с него, имали сме много хубави моменти заедно. Уважавам това, което прави за българския футбол. Ние сме професионалисти. Всеки трябва да върви по своя път, коментриа новият треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков.

Той сподели още желанието си мачът с ЦСКА на Гриша Ганчев да ске превърне в празник за феновете.

Българският манталитет трудно можем да го променим. В чужбина, където футболът е наистина модерен, също ги има тези неща, но по друг начин. Сигурно ще бъде странен двубоят ЦСКА 1948 - ЦСКА-София. Мисля, че сме разумни хора. В един такъв мач трябва да спечели футболът, а не емоцията и негативността. Надявам се да бъде един празник за българския футбол и да не направим някаква негативна реклама", коментира специалистът пред Спортал.

"За да катурне някой Лудогорец от трона, трябва да има някой клуб, който финансово да е стабилен като тях. Лудогорец има доста натрупан опит. Финансите играят огромна роля. Знаете колко пъти Левски и ЦСКА си сменяха имената. Това са два отбора, при които не само бюджетът играе роля. Там е по-комплицирано, отколкото при някой млад отбор", продължи легендарният халф.

"Не сме се чували с Наско Сираков, защото има много ангажименти и аз имам много ангажименти. Той дълги години не е бил във футбола. Пожелавам му да има много здрави нерви и да бъде търпелив. Ситуацията не е толкова цветуща. Надявам се да се справи с всичко. Само Господ може да каже дали ще се справи. Докато в България футболните клубове не се стабилизират финансово, дори и Моуриньо, Гуардиола и Клоп да дойдат, няма да направим футбол. Целта трябва да е да има финансова стабилност", каза още той. 

"В Етър нещата през последните месеци са изключително тежки заради този вирус, който удари всички. В Етър бяхме с малко финанси, но добър колектив и опитни футболисти. С моите контакти привлякохме футболист на Барселона - Мане, привлякохме Боджадж, Батрович. С опитни българи като Сърмов и Венци Василев и млади като Румен Руменов и Ники Колев успяхме да сглобим качествен продукт", доволен е Балъков.

Бившият селекционер на националите се върна и на мача с Англия.

"Този двубой беше извън терена. Те ни превзеха преди мача с темата расизъм. Това са неща, които не са хубави. Те само уронват имиджа на българския футбол. Скоро не сме се чували с Боби Михайлов. И той в продължение на толкова години е трупал негативна енергия от всичко и всички. Мисля, че му трябва време да почине, пък когато дойде времето, ще се чуем", сподели Краси.

Източник: Novsport

Последни новини