Без голове в железничарското дерби, Локо (Пд) пропусна да оглави класирането

Без голове в железничарското дерби, Локо (Пд) пропусна да оглави класирането

Topsport.bg

15-08-2022, 20:05

Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в предпоследната среща от 6-ия кръг на първенството на България в Първа лига. Гостите от Пловдив играха с 10 души повече от 25 минути, тъй като левият им защитник Александър Василев получи два жълти картона в срещата. С днешната точка пловдивчани събират 13 точки и са на 3-ата позиция, с по-лоша голова разлика от ЦСКА. Столичани са 6-и с 9.

Гостите бяха по-активни в "железничарското" дерби и имаха повече възможности, но вратарят Любенов на няколко пъти показа класа.

Преди мача капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше награден по случай своя мач номер 200 в Първа лига. Илиев получи плакет с емблемите на двата Локомотив-а, които се срещнаха днес.

Локомотив (Пловдив) започна срещата по-активно и първите голови ситуации бяха за тях. Най-напред в 5-ата минута удар на Евандро премина покрай десния страничен стълб. Три минути по-късно изстрел на Каракашев от дистанция излезе в аут. В 15-ата минута Александър Любенов отрази удар от близка дистанция с глава на Преслав Боруков. Нападателят на Локомотив (Пловдив) засече добро центриране на Димитър Илиев от аутлинията, но от пет метра уцели вратаря.

В 25-ата минута Боруков се извиси във въздуха и отново стреля с глава, като този път топката прелетя над вратата. Тука ситуацията обаче беше по-трудна за тарана на пловдивчани.

След това дойде ред и на домакините да опитат късмета си. След изпълнение на ъглов удар защитникът Алан Диас надскочи пасивния в защита Димитър Илиев и едва не вкара, но дебютантът на вратата на пловдивчани Дино Хоркаш се разтегна и спаси.

Второто полувреме също започна с атаки на гостите, които обаче не създадоха кой знае какво напрежение за Любенов. В 54-ата минута съдията Ивайло Стоянов прибегна до използването на системата за видеоповторения (ВАР), но прецени, че Луан да Силва е извършил фаул на границата на наказателното поле и жълт картон е достатъчна санкция за него. Антонио Вутов стреля, но в стената.

В 69-ата минута гостите останаха с човек по-малко по доста нелеп начин. Атака на дясното крило на Матеус Дуарте премина към Славчев, а в опита си да спре халфа Василев го препъна. Съдията Ивайло Стоянов му извади втори жълт картон, за да го отстрани, а самият Василев също се контузи. Минута по-късно пък Бирсент Карагарен опита да изненада Любенов, но стражът на Локомотив (София) извади с върха на пръстите си.

В последните 20-ина минути по никакъв начин не си пролича разликата в броя на играчите на двата състава. Пловдивчани продължиха да бъдат по-активни и по-опасни, като веднъж удар на Карагарен беше блокиран, а след това Бабакар Дион не сполучи при последния пас.

В добавеното време Карлос Франса падна лошо на главата си след сблъсък с резервата на пловдивските железничари Мартин Паскалев, но излезлият от игра Симеон Славчев видя всичко, изтича при съотборника си и сигнализира играта да бъде спряна.

Източник: Topsport.bg

Последни новини