Без победител в "Битката за Тракия"! Берое отне мечтаната първа победа за Ботев (Пловдив)

Без победител в

Topsport.bg

13-08-2022, 22:57

Берое и Ботев (Пловдив) направиха драматично равенство в шестия кръг на efbet Лига.

"Битката за Тракия" в Стара Загора завърши 1:1 след като "канарчетата" водеха почти до края, но в добавеното време Тунгара се оказа герой за тима си и му донесе точката.

Така Ботев пропусна да запише първа победа в първенството, което щеше да бъде и идеален дебют за новия треньор Желко Копич.

Все пак днешният мач донесе първа точка точка на тима му. С нея пловдивчани заемат незавидното предпоследно място.

Тимът на Петър Хубчев пък е на 11-ата позиция с 5 точки.

В състава на Берое първи мач записа Абел Анисе, който бе титуляр и остана на терена до самия край. Срещата в Стара Загора бе доста оспорвана като двата отбора се бориха доста. "Канарчетата" създадоха по-опасни положения, но домакините не се предадоха до самия край. 

Срещата започна с натиск на гостите. Ману и Па Конате създадоха опасности, но до ранни попадения не се стигна. В 33-ата минута домакините поискаха дузпа след съприкосновение между Па Конате и Траоре в наказателното поле, но Никола Попов бе категоричен, че няма основание да отсъди такава. Малко по-късно Реда Рабей опита удар пред дъгата на наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда на вратата, пазена от Караджов.

През втората част битката продължи.

В 50-ата минута Ботев успя да открие. Роеи Херман проби отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но право в ръцете на Караджов. Отбитата топка достигна в Бароан, който със силен шут с левия крак простреля мрежата на домакините.

Шест минути по-късно "канарчетата" можеха да удвоят след като Херман опита изненадващ удар от границите на наказателното поле, но топката срещна дясната греда.

В 65-ата минута Берое и публиката искаха яростно дузпа след съприкосновение между Херман и Тунгара в наказателното поле. ВАР прегледа ситуацията и играта бе подновена без изпълнение на 11-метров наказателен удар.

В добавеното време Берое успя да изравни. След постепенна атака Серкан Юсеин подаде към Тунагара, който от около 25 метра със страховит шут с десния крак прати топката в сглобката на вратата, за да изравни.

Източник: Topsport.bg

Последни новини