Беласица вкара само пет на Левски (Чепинци) на „Царя“

Беласица вкара само пет на Левски (Чепинци) на „Царя“

Novsport

14-03-2021, 15:06

В мач от 21 кръг за първенството на ЮЗ трета лига футболистите на Беласица домакинстваха на отбора на Левски Чепинци. Този двубой премина изцяло под диктовката на петричките футболисти.

Първото сериозно положение бе в 11-та минута, когато бързоногият Стивън Кирилов центрира удачно в наказателното поле на гостите и там с глава Живко Димитров-Малкия Ромарио изпрати топката на сантиметри покрай вратата на Божидар Станимиров. В 15-та минута след атака по десния фланг на домакините последва центриране и включилия се в помощ на нападението Владимир Гогов изпрати топката в далечния ъгъл на стража на Левски Божидар Станимиров за 1:0. Три минути по-късно Патрик Попов се оказа най-съобразителен при меле и насочи топката в мрежата на гостите за 2:0. Атаките на футболистите на домакините преминаваха най-вече по крилата чрез Атанас Карачоров и Стивън Кирилов. В 35-та минута се появи първото сериозно голово положение за отбора на гостите. Тогава Димитър Атанасов се озова в близост срещу вратаря на Беласица Захари Димитров, който очаквано бе блестящ и не допусна топката зад себе си

Втората част на мача започна с натиск на футболистите на Беласица. Още в 46-та минута след центриране отдясно Патрик Попов с глава обстрелва вратаря Божидар Станимиров, който показа класа и изби майсторски кълбото. Живко Димитров след рейд по левия фланг насочи топката към Александър Смилков и вратаря но гостите го изпревари преди да стреля. Триходова комбинация Живко Димитров-Атанас Карачоров завърши със страхотен шут на Стивън Кирилов, но топката прелетя на сантиметри от вратата на гостите. В 63-та минута Патрик Попов направи резултата класически – 3:0. Нов опит за Стивън Кирилов да отбележи попадение, отново сантиметри не достигнаха кълбото да се озове в мрежата на Божидар Станимиров. Александър Смилков изведе перфектно Патрик Попов , но петричкият нападател не успя отблизо срещу противниковия вратар. В 82-ра минута Иван Марчев овладя кълбото, напредна и със страхотен шут с левия крак отбеляза рядко красив гол в стил Роналдо, изпращайки кълбото вляво на Божидар Станимиров за 4:0. Последното пето попадение бе дело на Атанас Карачоров, което бе и венец за отличната му игра в този двубой.  На два пъти и гредите помогнаха на вратаря на Левски след удари на Атанас Димитров и Живко Димитров през първата част на двубоя.

Преди началото на мача дебютиращият в трета лига главен арбитър Антонио Антон получи почетен плакет от управителя на ОФК Беласица Иван Златински и фланелка за участие в международни срещи от международния арбитър Ивайло Стоянов. Всички те му пожелаха завоюване на най-високите върхове в съдийството. Тук бе и старши мениджърът на СК на БФС Стоян Алексиев.

След мача мнения дадоха:

Саша Симонович-старши треньор на Беласица: Нямам претенции към футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Коренно различна игра показаха момчетата, за разлика от предишните две срещи, в които загубихме 4 точки. Отбелязахме пет гола, уцелихме и на два пъти гредите. Чест прави на футболистите на Левски Чепинци, че не се бранеха, а търсеха начин да се надиграваме. Вече мислим за мача срещу ФК Кюстендил като гости.

Ивайло Хаджигаев-помощник треньор на Беласица: Бяхме далеч по-добрия отбор на терена. Разликата в класата бе очевадна. Нашите футболисти играха този мач на високи обороти, макар и на недобър терен. Дебют направи 16 годишния Андон Митрев, който заедно с останалите юноши Здравко Корчев и Христо Якимов показаха добри неща по време на престоя си на терена. Очакваме Аспарух Смилков да покаже истинските си възможности за в бъдеще. За отбора на Беласица сега започва първенството. Влизаме в тежка серия от мачове. 

Беласица: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Марин Георгиев, Александър Смилков, Владимир Гогов, Иван Марчев, Димитър Стоев, Стивън Кирилов, Живко Димитров, Патрик Попов /Аспарух Смилков, Здравко Корчев, Христо Якимов, Андон Митрев/

Източник: Novsport

Последни новини