Беласица и Пирин Гоце Делчев не се победиха на Цар Самуил

Беласица и Пирин Гоце Делчев не се победиха на Цар Самуил

Novsport

09-08-2020, 14:31

В първия мач от новото първенство на ЮЗ трета лига футболистите на Беласица стъпиха накриво и загубиха две точки от отбора на Пирин Гоце Делчев. Първата си атака домакините сътвориха в 4-та минута , когато Марти Таушанов навлезе отляво в наказателното поле на гостите, но там Петър Лазаров се намеси навреме и изби кълбото. В 14-та минута Лъчезар Давков от гостите се озова в наказателното поле на домакините и само навременната намеса на Атанас Карачоров бе причина противниковият нападател да не отбележи гол. Постепенно атаките на футболистите на Пирин Гоце Делчев ставаха по-опасни. В 29-та минута Павел Головодов бе изведен сам срещу вратаря на Беласица Захари Димитров и стража на петричани показа че е голям, отклони с крак насочената към левия ъгъл топка. Минута по-късно Давков със страхотен шут от 27-28 метра озори вратаря на домакините, но той отново бе на висота. За трети пореден път отново опасен удар на Давков, и отново невероятна намеса на вратаря Захари Димитров. В 35-та минута Марти Таушанов при поредна негова атака отляво изведе пред наказателното поле на гостите Венци Маламов, но той провали по наивен начин атаката. Минута по-късно Атанас Карачоров насочи удачно топката в наказателното поле на Пирин, Александър Смилков отклони кълбото с глава, но на сантиметри встрани от Абдиков. В даденото едноминутно продължение главният съдия на мача Георги Димитров показа директен червен картон на Аспарух Шамкалов от Беласица за фаулиране на Павел Головодов от гостите като последен в защитата. При това положение отборът на Беласица остана с човек по-малко на терена.

През второто полувреме на мача отново по-опасни бяха атаките на гостите. В 53-та минута старши треньорът на Беласица Саша Симонович извърши принудителна смяна, като на мястото на контузения Александър Смилков пусна в игра Живко Димитров. На три пъти Павел Головодов, Лъчезар Давков и Живко Грозданов отблизо обстрелваха вратаря на Беласица, но той отново показа класа и отне надеждите им за отбелязване на гол. Две минути преди края на редовното време Янислав Тусонджиев от Пирин обстрелва опасно вратаря на домакините, той изби и в добавката Павел Головодов опита да го простреля , но не успя. В 84-та минута футболистите на Пирин Гоце Делчев реагираха за отбелязан гол, но главният съдия Георги Димитров го отмени за игра с ръка.

И в този мач зрителите видяха, че няма как само със Захари Димитров, Симеон Бояджиев, Атанас Димитров ,  Атанас Карачоров и Крум Николов, отборът на Беласица да бъде равностоен на отбори като Пирин Гоце Делчев, които са изградени от много опитни състезатели. Привличането на поне двама класни нападатели е повече от спешно за отбора на Беласица. Направи впечатление, че освободените Иван Макриев и Янислав Тусонджиев показаха много старание и бяха водещите в играта на новия си отбор Пирин Гоце Делчев. Чест прави на феновете на Беласица, които независимо от извилата се буря над стадиона, светкавици, бурен дъжд и силен вятър не престанаха, макар и неекипирани, до подкрепят любимата си Бела, показвайки че само те са готови за атакуване на втора лига.

След мача мнения дадоха:

Ивайло Хаджигаев от треньорския щаб на Беласица: В интерес на истината, отборът на Пирин Гоце Делчев имаше по-чисти голови ситуации, но нашият вратар Захари Димитров за пореден път показа, че е истински стълб. Тежкият терен бе добре дошъл за отбора на гостите, които играеха по-агресивно. Много често лежаха на терена и се разправяха със съдиите, при което печелеха време и им бяха спестени картони, за което не бива да се сърдят на главния съдия Георги Димитров, който ръководи двубоя на ниво и ненапразно е в списъка на елитните арбитри в България.

 При отбелязването на гола имаше игра с ръка. Пожелавам успех на Пирин Гоце Делчев.

Димитър Крушовски-старши треньор на Пирин Гоце Делчев: Неправилно отменен гол, отбелязан от Лъчезар Давков, след като се възползва от рикошет в защитник на Беласица. Играхме срещу добър отбор на много труден терен, създадохме доста голови положения, но вратаря на Беласица бе на много високо равнище. Доволен съм от мъжката игра през целия мач на футболистите, на които гласувах доверие. Липсваше ни само гола, който щеше да бъде украшение на отличната ни игра, която показахме в този мач.

Източник: Novsport

Последни новини