Беласица победи като гост в Кюстендил с 2:1 едноименния тим

Беласица победи като гост в Кюстендил с 2:1 едноименния тим

Novsport

25-07-2020, 21:10

 Равностойно първо полувреме изиграха футболистите на ФК Кюстендил и Беласица Петрич в контролен мач на стадион Осогово. Без създадени сериозни голови ситуации футболистите на двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме на срещата далеч по-свежия отбор бе този на Беласица. В 51-ва минута след отлично центриране на Атанас Карачоров отдясно в наказателното поле на домакините намиращия се на втора греда Александър Смилков с глава простреля стража им за 0:1. Две минути по-късно добре играещият в този мач Александър Смилков се измъкна отляво от защитата на домакините, навлезе в наказателното поле и насочи топката към свободните Марти Таушанов, Венцислав Маламов и Александър Александров от гостите , но защитник от домакините пресече пътя на топката и предотврати отбелязване на нов гол.  

Изравнителното попадение  в мача бе в 66-та минута  след центриране на Денислав Велинов, и тогава Александър Александров-Аци с глава изпрати топката в мрежата за 1:1. Пет минути по-късно при добре организирана преса на отбора на Беласица Атанас Карачоров открадна топката , навлезе директно срещу противниковата врата, преодолявайки изпречилите му се защитници и стража на домакините за 1:2. До края на мача нямаше нови попадения и така завърши при резултат 2:1 за гостите от Петрич.

„Постигнахме заслужена победа.Доволни сме от победата защото я постигнахме срещу един добър отбор, какъвто бе този на домакините. Има го заряда и страстта за победа от страна на нашите футболисти. Радваме се, че продължаваме да прилагаме нашата тактическа схема на игра, която се оказва печеливша. Добре се включиха и влезлите в игра Живко Димитров, Росен Петров и Марин Георгиев. Ако искаме да продължаваме в положителна посока, трябва да се трудим много. Предстои ни да извървим дълъг път”, сподели Ивайло Хаджигаев от треньорския щаб на Беласица.

„Давам добра оценка за играта през първата част на мача на нашите футболисти. След смените през второто полувреме отборът рухна и играта стана много слаба. Тепърва ще правим анализ на играта. Контролите са затова – да се видят грешките и да не се повтарят по време на официалните мачове. Заслужена победа на отбора на Беласица, който бе по-добрият на терена”, сподели Николай Николов-старши треньор на Велбъжд. .

Източник: Novsport