Беласица с наказателна акция срещу "шоколадите"

Беласица с наказателна акция срещу

Topsport.bg

20-03-2023, 19:33

Беласица победи Спортист в мач от XXIII кръг на Втора лига. На стадиона в Симитли "комитите" се наложиха с 3:0, въпреки че над 70 минути играха с човек по-малко. Това пък бе първо поражение за тима от Своге под ръководството на Петър Колев.

Беласица поведе след по-малко от 240 секунди игра. Живко Димитров получи на границата на наказателното поле, откъдето с прецизен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 12-ата минута домакините удвоиха аванса си. Запро Динев направи отличен индивидуален пробив, защитник на Спортист не успя на шпагат да му избие добре топката, която стигна до Мариян Вангелов. Футболистът на петричани пък от 12-13 метра с шут от въздуха порази целта за 2:0.

В 18-ата минута обаче Беласица остана с човек по-малко. Атанас Чепилов изведе в наказателното поле Симеон Бояджиев, който падна, искайки дузпа за нарушение на Павлин Чиликов срещу него. Вместо това обаче получи жълт картон за симулация, който бе негов втори и съдията му вдигна червен картон.

10 минути по-късно Запро Динев почти от аутлинията върна назад. Мариян Вангелов засече от чиста позиция, от 8-9 метра, но над напречната греда.

В 39-ата минута домакините на няколко пъти не успяха да изчистят топката от собственото си наказателното поле. Това позволи на Борис Димитров да даде успореден пас. Илия Русинов обаче не успя да засече добре от вратарското поле и кълбото мина покрай дясната греда.

120 секунди след това Владимир Семерджиев от отлична позиция в наказателното поле стреля неточно.

В 58-ата минута Запро Динев шутира от наказателното поле по диагонала, но над вратата.

Беласица сложи точка на спора четвърт час преди края на редовното време. Димитър Иванов бе задържан в наказателното поле от Богдан Костов и главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка Запро Динев бе безкомпромисен за 3:0.

В 78-ата минута Спортист можеше да върне едно попадение. Борис Димитров стреля от чиста позиция в наказателното поле, насочвайки в долния ляв ъгъл на вратата. Кирил Георгиев обаче демонстрира чудесен рефлекс, плонжира и изби.

120 секунди преди да изтече редовното време удар с глава на Павлин Чиликов мина покрай левия страничен стълб.

В 4-ата минута на даденото продължение и шут на Семерджиев не намери целта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини