Берое - Славия 0:1, Галин Иванов откри

Берое - Славия 0:1, Галин Иванов откри

Topsport.bg

15-04-2023, 13:09

Берое и Славия се изправят един срещу друг в съботният двубой от програмата на efbet Лига. Срещата под Аязмото е с начален час 14:00.

Домакините от Стара Загора влизат в мача в отлично настроение, след като преди седмица прекъснаха серията си от шест поредни шампионатни двубоя без успех. Нещо повече, тимът на Николай Киров бе категоричен и разби Спартак във Варна с 4:0.

От другата страна, "белите" се намират в незадоволителна форма и ако преди няколко кръга отборът беше в първата шестица, то към днешна дата дори седмата позиция е под въпрос. Славия има само една точка преднина пред Локомотив (София), но е и с мач по-малко от "железничарите".

Футболистите на Златомир Загорчич ще опитат да се върнат на победния път и да се реваншират на своите фенове, след като в началото на април отпаднаха и от турнира за Купата на България. Така единствената реална възможност пред столичани за участие в евротурнирите остава седмото място и евентуален успех в баража.

Наставникът на заралии няма да може да разчита на Калоян Кръстев, Бубакар Траоре и Уерди Мара. Добрите новини за Киров са свързани със завръщането след наказание на Сана Гомес и Густаво Каскардо.

Славия пък ще бъде без Иван Минчев, Чунг Нгуен До и Дарко Тасевски. Очаква се Светослав Вуцов да се завърне под рамката на вратата, след като в последния кръг 47-годишният Георги Петков бе титуляр срещу ЦСКА.

Главен съдия на срещата е Валентин Железов, с помощници Мирослав Желев и Васил Шавов. С ВАР ще се занимават Георги Кабаков и Йордан Петров, а делегат на БФС е Калоян Панайотов. Работата на реферите зорко ще следи Георги Йорданов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини