Берое - Славия 1:0, домакините с минимална преднина до почивката

Берое - Славия 1:0, домакините с  минимална преднина до почивката

Topsport.bg

30-11-2021, 16:44

Берое приема Славия от 17:30 часа в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Домакините ще се опитат да спрат възхода на гостите, които вървят четвърти във временното класиране с 27 точки, само на две от третия Черно море.

В същото време Берое е седми с 21 и при успех днес може да измести Локомотив (Пловдив) от топ 6. В предишния кръг Славия записа равенство 0:0 срещу Ботев (Пловдив), докато Берое загуби като гост от "моряците" с 0:1.

Треньорът на домакините Берое Петър Колев обмисля да направи промeни в стартовия състав в сравнение с мача във Варна. Очаква се като титуляр в халфовата линия да стартира Красимир Мечев вместо Реян Даскалов.

В предни позиции, където изборът е измежду петима играчи, но се очаква на върха на атаката да започне Мартин Камбуров. На вратата ще започне Генадий Ганев, а нидерландецът Бакер ще остане на пейката. Наставникът на Славия Златомир Загорчич не включи в групата атакуващия халф Иван Минчев, който е измъчван от вирусно заболяване.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Извън сметките е и Димитър Стоянов. Добрата новина за Заги е, че в състава се завръщат централния защитник Андреа Христов и вътрешния халф Георги Вълчев. Очаква се сръбския специалист да заложи на Жуниор Мапуку в челни позиции срещу един от бившите му отбори - Берое. Балансът между двата тима в елита е в полза на Славия - 47 срещу 39 победи, а 24 пъти победител не е излъчван.

Източник: Topsport.bg

Последни новини