Берое взима бразилец от Ботев (Пловдив)

Берое взима бразилец от Ботев (Пловдив)

Topsport.bg

06-06-2021, 10:07

Берое е напът да отмъкне играч на Ботев Пловдив. Заралии преговарят с десния халф-бек на канарчетата Джонатан Перейра, пише "Тема Спорт".

Договорът на бразилеца с жълто-черните изтича и той не е подписал нов. Старши треньорът на Берое Петър Колев харесва играча и се надява да успее да го привлече. Заралии вече са излезли с конкретна оферта към Джонатан Перейра.

През по-голяма част от пролетния дял той бе в родината си, където се възстановяваше от контузия. Прибра се за заключителната част на сезона и помогна на Ботев Пд да избегне попадането в групата за изпадане. 26-годишният бразилец дойде на Коматево през август 2018-а и веднага се превърна в основна фигура при канарчетата. Бе използван и в средата на терена. Старозагорци са му предложили по-добри условия, отколкото в Ботев. Развитие около трансфера се очаква през идната седмица.

Берое е имал намерение да привлече играч и от другия пловдивски тим - Локомотив. Заралии са искали Давид Малембана, който наскоро разтрогна своя договор с черно-белите и в момента е свободен агент. Хронична травма и честото излизане извън строя заради нея е отказало засега зелено-белите от привличането на национала на Мозамбик.

Той е желан и от словенския гранд Марибор. Отделно, Малембана е имал и високи финансови претенции, а от клуба под Аязмото вече обявиха, че нямат намерения да плащат високи заплати на чуждестранни играчи. Берое обяви до момента 6 нови попълнения. Подготовка с тима за новия сезон ще започнат Реян Даскалов, Даниел Генов, Камен Хаджиев, Христо Митев, Омар Сако и Абубакар Тонгара.

След изтичане на своя наем в Янтра в отбора се завръщат Иван Гошев и Стоян Иванов. Напусналият заралии Теди Мезаг пък е желан от азербайджанския шампион Нефтчи Баку, хърватския Хайдук Сплит и няколко отбора от френската Лига 2.

Източник: Topsport.bg

Последни новини