Берое започна новия сезон с обрат срещу Ботев (Враца)

Берое започна новия сезон с обрат срещу Ботев (Враца)

Topsport.bg

11-07-2022, 22:48

Берое победи Ботев (Вр) в мач от I кръг на Първа лига. На стадиона в Стара Загора домакините трябваше да правят обрат, за да стигнат в крайна сметка до успех с 2:1.

Ботев (Вр) поведе още в 9-ата минута. Жан Пиер Да Силва се пребори със Спас Георгиев, излезе сам срещу вратаря и без проблеми го преодоля за 0:1.

Берое реагира бързо и в 21-ата минута изравни. Стив Траоре овладя на границата на наказателното поле пас от дълбочина на Серкан Юсеин и с техничен удар прехвърли излезлия напред Красимир Костов, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:1.

В 39-ата минута домакините можеха да осъществят пълен обрат. Тунгара получи вляво в наказателното поле и даде успореден пас. Луизиньо засече, но топката срещна дясната греда.

Втората част протече с надмощие на Берое, но без нищо по-сериозно до 77-ата минута, когато възпитаниците на Петър Хубчев осъществиха пълен обрат. Абубакар Тунгара бе фаулира в наказателното поле от Меси Биатумусока и главният съдия Ивелин Занев отсъди дузпа. От бялата точка потърпевшият бе безапелационен за 2:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини