Берое и Етър започнаха с "нули" след пандемията

Берое и Етър започнаха с

Novsport

27-05-2020, 19:45

Берое направи 0:0 с Етър в Стара Загора. Контролата беше първа за двата тима преди подновяването на сезона. Заради изискванията и мерките за безопасност двубоя не бяха допуснати зрители, както и представители на медиите. 

Титуляр за Берое започна Калрос Охене. Халфът не беше играл шест месеца заради контузия. След почивката в игра се появи и Йосипович, който също се възстановяваше дълго време от травма.

Домакините първи стигнаха до възможност да обстрелват съперниковата врата. В 5-ата минута Мартин Камбуров изпълни пряк своден удар от границата на наказателното поле, но ударът му срещна стената, а при добавката нападателят прати топката високо над напречната греда.

Берое беше по-активният от двата тима, но пък Етър се защитаваше добре и разчиташе на контраатаки.

След половин час игра изстрел на Охене се отби в съперников играч и излезе в ъглов удар. В 42-ата минута  Октавио подаде към Макота, който продължи за нахлуващият на скорост Крум Стоянов. Защитникът остана сам срещу Христо Иванов, но беше в положение на засада и до попадение не се стигна.

След почивката треньорът на Берое Димитър Димитров пусна нови 11 играчи на терена. От своя страна наставникът на Етър Петко Петков направи седем промени, а на терена останаха Божидар Кацаров, Здравко Илиев, Георги Купенов и Тонислав Йорданов.

В 50-ата минута Дост центрира остро в наказателното поле, но Генадий Ганев внимаваше и пресече подаването. Осем по-късно удар на Никола Маринов беше спасен от Анатоли Господинов. Последва фрапантен пропуск на Зоран Йосипочив при най-чистото положение в мача.

Нова добра намеса на Господинов не позволи на Йосипович да открие резултата в 67-ата минута. В 80-ата Дост пропусна най-добрата възможност за гостите. Той получи пас от Тони Иванов и стреля, но Генади Ганев се намеси блестящо. Две по-късно Стоян Иванов пък не можа да преодолее вратарят на гостите. Минута преди края на редовното време коварен шут на Апостолов беше изваден от Господинов в корнер, който не доведе до нова опасност.

БЕРОЕ - ЕТЪР 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: Душан Перниш, Александър Цветков, Крум Стоянов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Стив Фуртадо, Октавио, Теди Мезаг, Ахмед Тоуба

Тр. Димитър Димитров

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Стелиян Добрев, Георги Купенов, Иван Скерлев, Никола Колев, Яни Пехливанов, Антон Огнянов, Милчо Ангелов, Божидар Кацаров, Тонислав Йорданов

Тр. Петко Петков

Източник: Novsport

Последни новини