Берое и ЦСКА 1948 ще разчистват стари сметки

Берое и ЦСКА 1948 ще разчистват стари сметки

Novsport

17-08-2020, 08:22

 Днешният последен мач от втория кръг на Първа лига между Берое и новака ФК ЦСКА 1948 Сф може да е първи в историята на ниво елит, но вече съдържа сериозна доза реваншизъм в себе си. Преди три седмици наставникът на заралии Димитър Димитров-Херо изнесе лекция на колегата си Красимир Балъков, когото разби с 4:0 в контрола под Аязмото. Това обаче все още не е достатъчно Херо да вземе пълен реванш от ФК ЦСКА 1948 Сф за срамното отпадане за купата в края на миналата година. На 3 декември 2019-а заралии загубиха от съперника с 3:4 у дома на осминафиналите и така мечтата на феновете за трофей и евроучастие се изпари.

Двубоят ще е по-особен и за голмайстора Мартин Камбуров. Той премина при новака именно от заралии, където Херо не можеше да му гарантира желаните минути на терена, за да гони рекорда на Петър Жеков. Камбуров вече откри головата си сметка, като вкара при 2:2 срещу ЦСКА на старта. Нужни са му още 16 попадения, за да стане едноличен №1. Мисия, която е напълно възможна и постижима от тарана.

"Желанието ми беше да остана в Стара Загора. Треньорът обаче каза, че няма да започвам мачовете и да съм водещ футболист. Така аз трябваше да предприема нова стъпка, единствената реална оферта беше от господин Найденов, нямах други", коментира Камбуров пред Диема спорт.

"Срещу Берое ще е трудно, но си имаме своите шансове. Изкарах три прекрасни години в този клуб, ще изляза като професионалист, надявам се всичко да бъде нормално и да победим", сподели още централният нападател.

"Хубаво е, че ще имам конкуренция в тима, тъй като не мога да изиграя 31-32 мача за първенство плюс купа", добави Камбуров.

Източник: Novsport

Последни новини