Берое приключи с черната си серия, заралии най-после победиха Арда

Берое приключи с черната си серия, заралии най-после победиха Арда

Topsport.bg

05-11-2022, 19:22

Берое победи Арда с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Берое" в Стара Загора.

Футболистите на треньора Николай Киров поведоха в резултата, благодарение на Винни Трибулет (47'), за който това бе дебютно попадение. Малко след това Абубакар Тунгара (68') удвои, оформяйки крайния резултат. Това е първи успех за заралии срещу Арда откакто тимът се завърна във футболния ни елит. Триумфът тази вечер на заралии е първи и за Николай Киров начело на тима.

Така Берое вече е на 11-ата позиция в класирането на първенството с актив от 16 точки, с три по-малко от десетия Ботев (Пловдив). Арда пък е на девета позиция с 23 пункта.

Двубоят започна равностойно, като играчите на двата отбора не могат да задържат топката в свое притежание и допускаха грешки след 3-4 паса.

Първата по-интересна ситуация дойде едва в 25-ата минута. Тогава Серкан Юсеин отправи удар с глава след хубаво центриране от фланга на Спас Георгиев, но прати топката в аут.

Малко след това се появи и първият точен изстрел към вратата. Тонислав Йорданов напредна опасно и шутира към вратата. Иван Караджов обаче демонстрира отличен рефлекс и спаси.

В 32-ата минута пък Абубакар Тунгара засече от воле центриране от ъглов удар, но за негово нещастие топката попадна точно в краката на Анатолий Господинов. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Началото на втората част бе отлично за домакините, които поведоха в резултата, благодарение на дебютното попадение на Винни Трибулет. Нападателят се възползва от грешка в защитата на кърджалии, напредна опасно към пеналтерията и с премерен изстрел прати топката във вратата на Анатолий Господинов.

В 68-ата минута заралии удвоиха преднината си, след като Абубакар Тунгара се разписа. Първоначално футболистът пропусна от бялата точка, заради отличната намеса на Анатолий Господинов. Футболистът на Берое обаче стигна до топката и този път при добавката не пропусна - 2:0.

В 83-ата минута Милен Желев прати топката в пеналтерията, където Тонислав Йорданов игра с глава. Футболистът намери рамките на вратата, но Иван Караджов внимаваше и спаси.

Източник: Topsport.bg

Последни новини