Берое с Камбуров, но без Октавио срещу Ботев (Враца)

Берое с Камбуров, но без Октавио срещу Ботев (Враца)

Novsport

12-02-2021, 21:32

Утре (13 февруари) „Берое“ подновява участието си в efbet Лига след зимната пауза с гостуване на „Ботев“ (Враца).

Срещата от XVII кръг започва в 12:30 ч. и ще бъде ръководена от Волен Чинков, пише официалният сайт на „зелените“ и допълва:

Пожелаваме на всички „беройци“ един незабравим пролетен полусезон, с много победи и хубави емоции!

През зимната пауза „Берое“ привлече единствено Мартин Камбуров, който се завърна в тима и не се раздели с нито един свой футболист.

За срещата във Враца Димитър Димитров няма да може да разчита на Октавио, който е контузен.

Волен Чинков от София е арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Дениз Соколов от София и Димитър Димитров от София, а четвърти съдия е Николай Малджански от Монтана. Делегат на БФС е Димитър Велинов от София, а Костадин Стоичков от София ще оцени работата на съдийството.

„Берое“ заема 5 място във временното класиране с актив от 28 т. Домакините от „Ботев“ са 10-ти с 15 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. „Ботев“ са в серия от 5 поредни загуби. Водещ голмайстор до този момент за „зелено-белите“ е Алиун Фал с 8 попадения, а за домакините Даниел Генов с 6.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 26 пъти. 21 са победите за „врачани“, а равенствата са 8. Головата разлика е 96-66 в полза на „зелено-белите“. 27 са срещите във Враца, където „зелено-белите“ имат 4 победи, а „Ботев“ 17 успеха. Равенствата са 6.

В първия мач от този сезон между тези съперници, който бе от 4 кръг на първенството, „Берое“ победи с 6:0 като домакин. Попаденията бяха дело на Иван Минчев, Кийлън Лебон и на двата пъти Алиун Фал и Гаюс Макоута. „Берое“ се намира в серия от пет поредни победи и седем мача без загуба от този противник.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача утре: Душан Перниш, Генадий Ганев, Теди Мезаг, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Илиас Хасани, Георги Динков, Александър Василев, Гаюс Макоута, Иван Минчев, Кийлън Лебон, Димо Бакалов, Карлос Охене, Александър Цветков, Еривалдо, Ибрахима Конте, Мартин Камбуров, Алиун Фал, Кукула;

Източник: Novsport

Последни новини