Берое с тежко поражение в Бистрица

Берое с тежко поражение в Бистрица

Topsport.bg

04-09-2022, 20:49

ФК ЦСКА 1948 победи Берое с 4:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Отборът на Любослав Пенев се върна на победния път след поражението от ЦСКА с 1:2 в предишния кръг.

Силен мач изигра Марио Топузов, който се отличи с три асистенции за успеха, а Ивайло Чочев отбеляза дежурния си гол и вече има девет попадения на сметката си този сезон.

Домакините изковаха успеха през първата част, когато доминираха тотално и стигнаха до две попадения.

Ангел Бастунов се разписа в трети пореден мач, след като откри резултата в 14-а минута. Нападателят реализира с добавка, след като удар на Ивайло Чочев срещна десния страничен стълб.

В 25-а минута новото попълнение Парвиз Умарбаев вкара първия си гол за клуба от Бистрица. Бившият халф на Локомотив (Пловдив) получи хубав пас от Марио Топузов и с лекота прати топката в мрежат зад Иван Караджов.

Чисто положение за гол пропусна и Топузов, който бе изведен от вратаря Даниел Наумов, но стреля на сантиметри от вратата.

През втората част Берое погледна по-смело в атака и на няколко пъти старозагорци затрудниха Наумов.

В 62-ата минута на два пъти Абубакар Тунгара бе на стрелкова позиция, като при втория Ангел Лясков изчисти с глава от голлинията.

Устремът на гостите бе спрян от звездата на домакините Ивайло Чочев, който в 72-а минута се извиси във въздуха след центриране на Топузов и с глава прати топката за трети път във вратата на Караджов. Попадението е девето за Чочев този сезон и той продължава да води в класирането при голмайсторите в Първа лига.

Минута преди края и Александър Колев записа името си сред голмайсторите след поредна асистенция на Марио Топузов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини