Берое се върна към победите, Дунав се размина само с два гола (СНИМКИ)

Берое се върна към победите, Дунав се размина само с два гола (СНИМКИ)

Novsport

03-08-2019, 22:58

Берое успя да победи с 2:0 Дунав (Русе) в мача помежду им от 4-ия кръг на Efbet лига. Старозагорци решиха всичко още през първото полувреме, като точни бяха Еуженио и Минчев. 

Домакините доминираха през почти целия мач и атаките им бяха много опасни, като само добрите намеси на Макенджиев спасиха русенци от по-сериозна загуба.

 Още в 8-та минута Рубен Бригидо беше изведен зад гърба на защитата на русенци, но Макенджиев спаси удара му. Малко след това Щерев пробва удар от пряк-свободен удар, но топката прелетя над целта. 

Така се стигна од 14-та минута, когато Еуженио получи подаване от Охене в дълбочина, първоначално изгуби равновесие, но след това отправи точне изстрел и откри резултата за Берое. 

Малко след това удари на Бригидо и отново Еуженио бяха парирани от Макенджиев, но в 31-та минута Иван Минчев овладя топката на границата на наказателното поле и с мощен шут удвои аванса на домакините. 

В 33-та минута Щерев се оказа очи в очи с Перниш, но не успя да намали изоставането на Дунав. 

След почивката Йосипович направи сериозен пропуск след добър пас на Бригидо, а в 65-та Кавалканте стреля, но ударът му беше блокиран в последния момент. 

В 72-та минута Бригидо също пробва удара си, но отново топката беше изчистена от защитник. Това беше и последната по-сериозна опасност пред която и да е от двете врати. 

По този начин с трите си точки днес Берое събра общо шест и се изкачи на шестото място, докато Дунав остава 12-ти.

Берое - Дунав 2:0

1:0 Еуженио 14

2:0 Минчев 31

Стартови състави:

Берое: Перниш, Желев, Алкан, Цветков, Охене, Бандаловски, Василев, Йосипович, Бригидо, Минчев, Еуженио

Дунав: Макенджиев, Костадинов, Ковачев, Милчев, Инкоом, Лазаров, Щерев, Селеменев, Аясс, Христов, Ахмедов

Източник: Novsport

Последни новини