Берое си постила за атака на медалите

Берое си постила за атака на медалите

Novsport

16-12-2020, 07:28

Берое гостува днес на Царско село в отложен мач 12-ия кръг. Срещата е последна за годината за домакините.

Но на старозагорци им предстои още една - на 19 декември, събота, от 14:00 срещу Монтана у дома.

Успех в двата двубоя ще означава актив от 30 точки преди старта на пролетния полусезон.

Вторият Локомотив Пловдив е само с 3 повече. Така заралии ще имат отлични изходни позиции за атака на тройката през 2021 година.

Именно това е целта, поставена пред отбора на Димитър Димитров-Херо. След излизането от карантина Берое стъпи накриво и загуби с 0:1 от новака ФК ЦСКА 1948 Сф в столицата.

След това обаче наложи волята си над Левски (2:1), а през уикенда стигна до категорична победа с 3:0 над Ботев Пловдив. За днешния сблъсък в София Димитър Димитров няма да може да използва наказания Теди Мезаг. Вместо него в отбраната ще се появи Хасани.

Очаква се в ролята на халф-бекове да бъдат Стив Фуртадо и Крум Стоянов. Дилемите на Димитър Димитров са свързани с нападението. Срещу Ботев Пловдив Ерсон Кукула бе оставен на резервната скамейка, а вместо него започна Еривалдо.

Последният се отчете с гол и игра силно. Затова няма да е изненада, ако пак е с титулярната фланелка. Другият играч на заралии в нападение ще бъде намиращият се в отлична форма Алиун Фол.

След четирите поредни загуби Царско село намери пак верния ритъм.

Възпитаниците на Любослав Пенев победиха като гост Монтана (4:3) в драма, а след това изпуснаха у дома да се наложат над Левски - 2:2, въпреки че момчетата на „Ел Голеадор“ играха в един момент с двама повече.

Аут от състава на царете е дефанзивният халф Лъчезар Балтанов, който бе изгонен срещу сините. Очаква се в титулярната единайсеторка да се завърне Борис Галчев. Срещата в столицата е от 17:30 часа и ще бъде предавана пряко по Диема спорт.

Източник: Novsport

Последни новини