Берое сменя курса, ще разчита на българи

Берое сменя курса, ще разчита на българи

Novsport

24-04-2021, 07:43

Берое ще смени курса за новия сезон, пише "Тема Спорт".

Заралии ще разчитат основно на български играчи, като се откажат от голям брой от чужденците.

На доста от тях им изтичат договорите след края на сезона и едва ли ще бъдат продължени. Над 10 са играчите, които имат контракти с Берое до юни, след което стават свободни агенти.

Единствените преподписали на този етап са Иван Минчев и Александър Цветков. Подобен ход на побългаряване преди година предприе Арда и се видя, че това донесе успехи на кърджалийци, които гонят тройката и са на финал за купата.

За целта в Стара Загора вече са започнали действия по връщането на свои футболисти, които са във Втора и Трета лига.

От Янтра Габрово ще бъдат  отзовани вратарят Иван Гошев и Стоян Иванов. От Черноморец Бургас ще се върне Валентин Иванов.

Спортният директор Валентин Грудев вече призна за подписан предварителен договор с капитана на Царско село Реян Даскалов. Наскоро от Локомотив София бе привлечен бившият младежки национал Илиян Стефанов.

Възможно е под Аязмото да настъпят и по-радикални промени, като всичко зависи от спонсора на клуба. Не е изключено временният треньорски екип, който бе обявен - Петър Колев, Ивко Ганчев и Слави Жеков, да остане и за постоянно.

Всичко зависи от резултатите, които ще постигнат до лятото, до когато със сигурност ще водят Берое. В щаба остава и кондиционният специалист Пламен Липенски.

Новият старши треньор на Берое Петър Колев ще върне голмайстора Мартин Камбуров сред титулярите за днешното гостуване на Монтана.

В предишните два мача с Царско село и Арда вече бившият наставник Димитър Димитров-Херо го остави на пейката. Очаква се Камбуров да действа в атака с Фол, а зад тях ще е Макута.

Монтана, който води битка за оцеляване, се надява, че най-после ще вземе 3 точки. За последно тимът спечели на 19 февруари срещу ЦСКА 1948 на "Огоста".

"При нас проблемът е по-скоро психологически. Натрупаха ни се много мачове без пълен успех и това се отразява на момчетата, но се надявам тази серия да спре", заяви старши треньорът на монтанци Атанас Атанасов-Орела.

Той ще може да разчита отново на голмайстора на отбора Тони Тасев, който се завръща в игра след изтърпяно наказание. Аут за двубоя с Берое са Михаел Орачев и Сергей Георгиев.

След вчерашната тренировка Монтана се качи на лагер във Вършец, откъдето идва днес на стадион "Огоста", на който ще бъдат допускани и зрители. За последно монтанци играха пред публика на 25 октомври м.г. при домакинската загуба с 1:3 от Лудогорец.

Източник: Novsport

Последни новини