Берое удари Локо (София) на старта, Камбуров само на гол от рекорда на Жеков

Берое удари Локо (София) на старта, Камбуров само на гол от рекорда на Жеков

Topsport.bg

23-07-2021, 22:59

Берое пoбеди Локомотив (София) с 1:0 на старта на сезона в efbet Лига. Ветеранът Мартин Камбуров отбеляза единствения гол в мача и по този начин вече докосва рекорда на Петър Жеков.

Траранът на заралии се разписа в в 57-ата минута след асистенция на Лебон и вече е на едно попадение от първото място във вечната ранглиста на България.

В 81-а минута пък получи втори жълт картон и домакините доиграха с десет души.

ТОПСПОРТ проследи мача на живо:

Двата отбора влязоха предпазливо в сблъсъка. Едва в 12-ата минута Стефанов изведе на левия фланг Алиун Фал, който веднага центрира, но ударът на Серкан Юсеин беше блокиран.

В средата на първата част Георгиос Кацикас получи тежък удар при единоборство и се наложи главата му да бъде превързана. Мартин Камбуров опита късмета си от пряк свободен удар в 31-ата минута, но изстрелът му мина малко над вратата.

Минута преди почивката интересно центриране на Симеон Мечев от фаул бе избито актарктивно от Любенов.

Натискът на Берое в началото на втората част даде резултат. В 57-ата минута падна и първият гол за сезона в efbet Лига. Камбуров реализира след асистенция на Кийлън Лебон, който с перфектно центриране по земя затрудни бранителите на гостите и ветеранът с шпагат бутна топката зад гърба на Любенов.

Така той е вече само на едно попадение от рекорда на Жеков.

В 71-ата минута отново Камбуров стреля опасно, но ударът му от въздуха мина над вратата. Последваха силни моменти за гостите, които най-сетне се пробудиха. Първо Мики Орачев нацели гредата, а малко след това вратарят Бакер изби техничен прехвърлящ удар на Лолала.

Десет минути преди края Берое остана в намален състав, след като Камбуров получи втори жълт картон за нарушение в средата на терена и напусна към душовете.

Източник: Topsport.bg

Последни новини