Берое уреди халф от Пирин (Благоевград)

Берое уреди халф от Пирин (Благоевград)

Topsport.bg

24-05-2022, 11:49

Треньорът на Берое - Петър Хубчев успя да уреди дясното крило Спас Георгиев да се присъедини към "заралии", пише "Тема спорт". Офанзивният футболист е свободен агент, след като договорът му с Пирин (Благоевград) изтече, а Георгиев вече е уточнил условията си и ще подпише с Берое за един сезон.

През изминалата кампания крилото изигра 23 шампионатни мача за "орлетата". В тях той отбеляза 1 гол - при гостуването на Ботев Враца, спечелено с 3:0. Спас носи екипа на благоевградчани и през 2020/21, като помогна за извоюването на промоция за елита.

Той бе на терена в 27 двубоя във Втора лига, като в тях реализира 4 попадения. Той бе взет в Пирин от столичния Септември. Георгиев е роден на 21 юни 1992 година в Стара Загора, но е юноша на Славия. Освен за белите е играл още и за Монтана, Добруджа, Дунав, Ботев (Враца), ФК ЦСКА 1948, както и в шотландските Ливингстън и Албион Роувърс.

В Берое трескаво работят по лятната селекция. Причината е, че почти всички футболисти са с изтичащи контракти и повечето ще напуснат клуба, включително повечето чужденци. Причината е и по-малкият бюджет, с който старозагорци ще разполагат през новата кампания.

Те ще разчитат вече предимно на българи. В момента текат преговори за привличането на още доста играчи. Тимът ще започне подготовка за следващата кампания на 5 или 6 юни. Тепърва спортно-техническият щаб ще фиксира датата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини