Берое ще се опита да си стъпи на краката срещу вдъхновения Арда

Берое ще се опита да си стъпи на краката срещу вдъхновения Арда

Novsport

17-04-2021, 07:39

Арда приема Берое в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали ще започне в 20:00 часа. През седмицата Арда за първи път в историята си се класира за финал за Купата на България. От своя страна Николай Киров сподели: „Този финал може да изведе Арда на друго ниво. Все още не гледаме към него, а към предстоящия сблъсък с Берое“.

Треньорът на Арда ще играе на трети финал в турнира за Купата на България със свой отбор. Преди това той го стори с Ботев Пловдив, като спечели първия през 2017 година, а след това загуби втория.

От друга страна Иван Караджов си пожела Лудогорец на финала, но бившият му отбор ЦСКА ще бъде опонент на кърджалийци.

С травми в Арда са Спас Делев, Иван Коконов, Никола Таравел и Манолис Русакис и ще пропуснат двубоя с Берое. От своя страна Милен Стоев, Петко Ганев и Стойчо Атанасов продължават възстановяването си.

Арда се намира в серия от три мача в първенството без успех – загуби от Лудогорец и Локомотив Пловдив, както и равенство с ЦСКА.

Треньорът на Берое Димитър Димитров няма да може да разчита за двубоя на Стив Фуртадо, който получи контузия преди мача с Етър в миналия кръг. От своя страна Илиян Стефанов също няма да вземе участие в Кърджали, след като е наказан за този двубой.

Клубът е предложил нови договори на Крум Стоянов и Александър Василев, тъй като контрактите на двамата изтичат през лятото.

В предишния кръг Берое пропусна да изравни Арда на четвъртата позиция, губейки от Етър с 1:2 като домакин. „Заралии“ спечелиха само една от последните си шест срещи в първенството. Това бе при победата с 1:0 над ЦСКА у дома.

Възпитаниците на Димитър Димитров имат идентичен баланс като гост и домакин – 18 точки като домакин и същият актив при гостуванията. Берое неминуемо бележи във всяка от последните си седем срещи.

Източник: Novsport

Последни новини