Бивш ас на Ботев: Заплашваха ме, за да подпиша нов договор!

Бивш ас на Ботев: Заплашваха ме, за да подпиша нов договор!

Novsport

15-02-2021, 12:16

 Бившият вратар на Ботев (Пловдив) Даниел Кайзер отчете със задоволство, че бившият му треньор Николай Киров е бил избран за №1 в България през 2020 година.

„Разбрах за наградата и мисля, че я заслужава. Киров се раздели твърде рано с Ботев. Но за съжаление беше онова странно време за клуба. Той даваше тактическа свобода на играчите в атака“, коментира Кайзер, който бе герой за „жълто-черните“ при спечелването на Суперкупата през 2017 година, пред полския сайт pilkarskie-balkany.pl,цитиран от „Мач Телеграф“ Той призна, че винаги ще е благодарен на Адам Стаховяк за това, че му е помогнал да дойде в Ботев.

„Ако не беше този шанс да се наложа в България, сигурно щях да съчетавам футбола с някаква друга работа. Вторият ми сезон в Ботев беше най-добрият в цялата ми кариера“, откровен е стражът и признава, че след това от клуба не са постъпили добре с него при преговорите за нов контракт.

„Заплахи, странни новини, не изглеждаше прекалено готино“, споделя Кайзер.

„Ако бяхме спечелили финала с Локомотив (Пловдив), определено щях да остана в Ботев. Аз обаче също играя, за да печеля пари. Справих се добре, затова исках да подпиша добър договор. В Полша ми предложиха повече пари, така че от тук произтича отчасти това решение. Ако клубът бе подходил по друг начин при разговорите с мен, струва ми се, че бих могъл да остана в България дори и за по-малко пари. От една страна исках да остана поне заради феновете или начина, по който се чувствахме у дома със съпругата ми. За съжаление, поведението на Ботев към мен не предвещаваше нищо добро“, разкрива още един от любимците на „бултрасите“.

„За мен Тодор Неделев има ниво за по-силно първенство от българското. Имаше оферти и от Турция, но привързаността му към Ботев е голяма. Това са си негови избори и аз ги уважавам. Неговото ниво е по-високо и от това на полската Екстракласа“, категоричен е Кайзер.

Източник: Novsport

Последни новини