Бивш ас на Локо (Пд) ще продължи кариерата си в Израел

Бивш ас на Локо (Пд) ще продължи кариерата си в Израел

Topsport.bg

03-07-2022, 16:32

Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Лукас Салинас ще продължи кариерата си в първенството на Израел. 26-годишният бразилец вече е част от отбора на Ашдод от първа дивизия на страната.

Салинас беше представен пред феновете още на първата тренировка на отбора, след като подписа договор за една година с опция за удължаване с още една. Старши треньорът на Ашдод - Ран Бен Шимон заяви, че е запознат прекрасно с качествата на Салинас и знае как той може да бъде използван на няколко позиции в полузащитата. Договорът на футболиста с Локомотив (Пловдив) изтече и той преминава при израелците със свободен трансфер.

Ран Бен Шимон знае, че за да има по-успешен сезон, ще му трябват качествени чужденци и надеждата е, че Салинас ще оправдае очакванията. Също така реньорът продължава да разглежда редица играчи от Гана, които пристигнаха миналата седмица и в момента карат проби.

За Локомотив (Пловдив) Лукас Салинас има 76 мача, в които вкара 10 гола и подаде за още 6.

През миналата година Ашдод завърши на 10-о място в редовния сезон, след което в плейофите за оцеляване се придвижи една стъпка напред и приключи като 9-и. Ашдод е сериозно свързан с българския футбол, като там cа играли дълги години с успех Емил Велев-Кокала и Димитър Макриев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини