Бивш нападател на Спартак (Варна) ще продължи кариерата си в малтийската Висша лига

Бивш нападател на Спартак (Варна) ще продължи кариерата си в малтийската Висша лига

Topsport.bg

01-08-2022, 20:38

Бившият нападател на Спартак (Варна), Септември (София) и Созопол - Иван Колев ще продължи кариерата си в първенството на Малта, след като подписа договор с отбора на Сайрънс, съобщи www.maltafootball.com.

26-годишният футболист е 10-ото ново попълнение на отбора от курорта Сейнт Полс Бей, който ще се опита да се представи по-добре от миналия сезон. Иван Колев е роден в Казанлък, син е на известния колоездач Веско Колев. Юношеската му кариера преминава основно в Славия и в първите сезони в мъжкия футбол играе във Втора и Трета лига. Общо в професионалния футбол е вкарал 53 гола (всички във Втора лига) в 167 мача. Колев имаше основен принос за промоцията на Спартак (Варна) в елита, тъй като миналата година в 24 мача наниза 10 гола във второто ниво на футбола у нас.

През миналата година отборът на Сайрънс завърши на 7-о място в 12-членната елитна лига на Рицарския остров, но получи истинска популярност в България, след като измъчи максимално ЦСКА в дебютното си участие в турнира Лига Европа през сезон 2020/2021.

Източник: Topsport.bg

Последни новини