Бивш черногорски играч на Левски: Повече съм за Сърбия, България е във възход

Бивш черногорски играч на Левски: Повече съм за Сърбия, България е във възход

Topsport.bg

21-03-2023, 16:52

Бившият футболист на Левски - Марко Видович говори пред колегите от "dsport" преди европейските квалификации, в които България е в една група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва. Футболистът е играл за националния тим на Черна гора до 21 години.

Познаваш ли се с някои от актуалните национали на Черна гора?

- Познавам се с тези, които ми бяха съотборници в младежката гарнитура на Черна гора. Това са Стефан Мугоша, Марко Вешович, Йоветич и Вукчевич, които и сега са в А отбора на страната.

Кой е по-силен в момента - България или Черна гора?

- След пристигането на Кръстаич начело на вашия национален отбор се вижда възход. Отборът не е губил под негово ръководство. Шест мача няма поражение, докато Черна гора имат криза при резултатите в последно време. Те нямат победа вече в четири поредни срещи. Детайлите ще са много важни в тази интересна група, в която са още отбори като Сърбия и Унгария.

Ти си играл и в Унгария. Те със сърбите ли са големите фаворити?

- Да, бях част от Хонвед преди години. Селекционерът на Унгария Марко Роси ми беше треньор цели две години. Той постигна огромни резултати с тях. Все пак ги класира на Европейското първенство. Спечелиха групата си в Лигата на нациите. Той определено е направил добър отбор, но мисля, че малките детайли ще определят кой да е първи, втори и трети в групата.

Преди години игра в Левски. Какво си спомняш от периода ти на стадион "Георги Аспарухов"?

- Как да не си спомням. Дойдох в София зимата на сезон 2010-2011 година. Преди това бях в кипърския Анортозис. Там треньор ми беше Станимир Стоилов и те бяха гледали мач, в който са ме харесали. Така от Анортозис се озовах в Левски и имам много добри спомени от онзи период.

Проверих преди интервюто, че си играл 12 мача за Левски, а в тях отборът не е загубил нито един път, което е любопитно...

- Завършихме втори обаче. Нямах късмет през втората част от сезона. Започнах добре, но после имах и проблеми. Не знам, защо точно се получи така, но в началото играех, а после доста по-рядко.

Спомена, че си играл при Станимир Стоилов в Анортозис. Той сега отново е в Левски. Какви са впечатленията ти от неговата работа?

- Има какво да споделя за него. Много добър човек и силен треньор. Познава максимално футболната игра. Не мога да кажа лоша дума за него. Благодарен съм му. Човек за оценка 10!

Все пак дай ни някаква прогноза преди България - Черна гора? И за кого ще си в тази група, защото си играл за Черна гора, а си роден в Белград?

- В интерес на истината малко съм за Черна гора, но още повече за Сърбия. Смятам, че Сърбия ще е първа. Аз съм си от Белград. Тук съм роден. Смятам, че този отбор трябва да е на първо място в групата.

Те имат и най-скъпите футболисти....

- Да, да, така е, но във футбола това не винаги е решаващо. Футболът е непредвидима игра, а топката е топка. Накрая ще видим как ще излезе сметката на всички в групата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини