Билал Бари пред ТОПСПОРТ: Имаше запитвания от чужбина към мен, искаме да подарим незабравима събота вечер на феновете на Левски

Билал Бари пред ТОПСПОРТ: Имаше запитвания от чужбина към мен, искаме да подарим незабравима събота вечер на феновете на Левски

Topsport.bg

23-07-2021, 08:34

Билал Бари ще е един от най-важните футболисти в състава на Левски през новия сезон. Нападателят дойде от Монтана през зимата и имаше противоречив първи полусезон с екипа на "сините". По време на лятната подготовка той загатна за потенциала, с който разполага. Мароканецът се разписа на два пъти, а освен това бе сред най-добрите във всички контроли. 

Бари говори пред ТОПСПОРТ преди началото на сезона в efbet Лига. Нападателят сподели мислел ли е за напускане, как се е чувствал като единствен чужденец до преди броени дни. Той потвърди за интерес към него от други клубове и каза мнението си за треньора Живко Миланов. Билал обеща и незабравима събота вечер на феновете в мача срещу Славия.

Готов ли си за новия сезон? 

- Да, мисля, че съм готов. Чака ни интересен сезон. Подготвихме се добре и чакаме първата среща в събота.

Левски нямаше летен лагер, а се готви в домашни условия. Не беше ли странно това за теб? 

- Трябваше да се адаптираме. Знаем каква е ситуацията. Но мисля, че се подготвихме добре. Всичко беше като лятна подготовката, въпреки че я проведохме на нашия стадион. 

Изигра много силни контролни мачове. Беше ползван основно като крило от Живко Миланов. Как се чувстваш на тази позиция? 

- Мога да играя по крилата. Бях ползван като такъв в един от предишните си клубове. Нямам предпочитана позиция. Ще бъда там, където треньорът каже. И ще давам най-доброто за отбора. Чувствам се добре както на върха на атаката, така и отдясно на фланга. За мен няма проблем, по-важното е да съм на терена. 

До преди дни беше единствен чужденец на "Герена". Беше ли ти странна тази ситуация? 

- Донякъде да. Имах известни трудности да се адаптирам. Сега обаче е по-добре. От клуба и съотборниците ми много ми помогнаха. Вече се чувствам по-спокоен. Създадохме отличен колектив, което също ми бе от голяма полза. 

Минавало ли ти е през ума да си тръгнеш, предвид ситуацията в клуба? 

- Към момента единственото, за което мисля е да играя и да вкарвам голове. Искам да давам най-доброто от себе си за Левски и да радвам привържениците. Смятам, че се подготвих добре и се надявам да направя силен сезон. Както аз, така и отборът. Останалото се надявам да се нареди. 

Появиха се информации, че към теб има интерес от чуждестранни клубове. Може ли да потвърдиш това? 

- Да, вярно е. Имах запитвания от конкретни клубове. Но не съм мислил върху тях. Оставих всичко в ръцете на моя агент. В момента съм в Левски (София) и това е най-важното за мен. Радвам се, че съм привлякъл вниманието на определени отбори с играта си, но дотам. 

Левски показа добро лице в контролните мачове. Може ли да изглежда по същия начин и в официалните срещи? 

- Наистина изиграхме силни контроли. Щом тогава се представихме на висота, защо да не го направим и по време на официалните срещи? Уверени сме като отбор. Надявам се да пренесем тази увереност и на терена, за да сме още по-успешни. 

Живко Миланов е млад треньор. Какво е мнението ти за него? 

- Да, така е. Той е млад треньор, но е човек с много опит във футбола. Вярвам му. Целият отбор му вярва. Слушаме и изпълняваме това, което ни казва и до момента нещата се получават. Мисля, че го очаква голямо бъдеще като треньор. Харесва ми, че иска от отбора да играе повече с топката. Това ми допада. 

Миналият сезон беше много лош за Левски. Най-слабият в историята на клуба. Има ли сили отборът през настоящия да се бори за място в Топ 6? 

- Имахме тежък край на миналия сезон. Нека го оставим в миналото. Трябва да сме фокусирани върху настоящия. Може да бъдем в Топ 6. Имаме сили да го постигнем. Надявам се да се опазим от контузии, което ще бъде от изключителна важност. Отборът ни е млад, всички имаме желание да се докажем и да радваме феновете. Излизаме за победа във всеки мач. 

Славия е голям дразнител за Левски през последните години. Предполагам знаеш историята на тези мачове. Колко важно е отборът да стартира с победа именно срещу "белите"? 

- Знам каква е историята между двата клуба. Със сигурност ни очаква труден двубой. Мога да гарантирам, че ще дадем всичко от себе си за победата. Успехът е много важен за нас, както и за феновете ни. Знам, че ще има много привърженици и искаме да ги зарадваме с победа и добра игра точно над Славия. 

За теб това ще е първи мач пред толкова много фенове на Левски. Искаш ли да им кажеш нещо преди началото на сезона? 

- Да, за първи път, откакто дойдох ще мога да играя пред толкова много привърженици на Левски. Това е момент, който чакам от доста време. Искам да им благодаря за всекидневната подкрепа. Мога да им гарантирам, че ще направим всичко, за да им подарим една незабравима събота вечер. 

Поставяш ли си лични цели преди началото на сезона? 

- Искам да изиграя възможно най-много мачове. И да вкарам много голове, разбира се. Ще работя много, за да постигна тези две неща!

Източник: Topsport.bg

Последни новини