Божигол: Футболистите на Левски да застанат пред огледалото, да си удрят шамари и да анализират нещата

Божигол: Футболистите на Левски да застанат пред огледалото, да си удрят шамари и да анализират нещата

Topsport.bg

13-11-2022, 16:45

Бившият футболист на Левски Валери Божинов даде интрвю пред "Блиц", в което сподели разочарованието си от серията от мачове без победа на Левски.

"Не очаквах да паднем от Славия. Надиграхме ги, но в крайна сметка те спечелиха. Футболът се играе на голове. Липсва Билал Бари. Не, че няма кой да вкарва, просто нещата не се получават. Ако Попето беше вкарал дузпата, всичко приключваше добре за Левски, щяхме да бием. Малшанс просто.

Г-н Стоилов трябва да коментира, не аз. Той коли и беси, към него трябва да се обърнем. В момента не съм в Левски и не мога да коментирам в детайли. Много е неприятно любимия ти отбор да се намира в такава лоша серия. Говоря като фен. Аз съм също като привържениците - следя представянето на отбора, силно обичам Левски, боли ме, жално ми е. Но наистина само г-н Стоилов може да каже проблемите и действителността в клуба. Цяла Синя България трябва да се обърнем към него. Седем поредни мача без победа... това е много лоша серия.

Единствeното лекарство да излезем от тази криза е с много работа. Изпитал съм го през годините. Само работейки може да се постигат успехи, и то с много работа. Трябва също така вяра, увереност, да мечтаеш и силно да го искаш. Повече работа и по-малко говорене.

Комуникирам ежедневно с момчетата в Левски. Нормално е да има психологически проблем. Когато имаш позитивни резултати, е съвсем друго. А когато няма победи - има напрежение. Но във футбола винаги има напрежение. Мен ме държеше жив. Когато играех под напрежение, aдреналинът и амбицията бяха съвсем друго. Като чуя "напрежение", направо побеснявам. Това не трябва да е оправдание. Напрежението носи допълнителен хъс, мотивация. Все пак носиш фланелката на Левски, играеш пред една от най-големите публики. Снощи гледах по телевизията и се ядосвах. Всички левскари очаквахме да победим Славия и най-после да спрем лошата серия. Наистина г-н Стоилов трябва да излезе и да каже какво има. Той е всичко в Левски в момента. Аз освен да подкрепям отбора, футболистите и феновете, друго не мога да направя.

Боли ме, че Левски не побеждава. Чух се с доста момчета след мача. Нека си направят равносметка на това, което правят през седмицата, и това, което е по време на мач. При мен като не вървяха нещата, е имало случаи, когато заставам пред огледалото и сам си говоря и анализирам. Даже съм си удрял шамари, за да изкарам тигъра в очите ми.

Защо да не го направят и футболистите на Левски? Нека го направят. Даже бих посъветвал Ники Михайлов, Ивелин Попов, Жоро Миланов, които са най-опитните в отбора, да помогнат на г-н Стоилов. Нека седнат с него и да разговарят. Мъри Стоилов има нужда от подкрепа. Понякога шест очи виждат повече от две.

Не съм говорил скоро с г-н Стоилов. Не е моя работа да коментирам работата му. Започвам да се развивам в друга сфера - уча за спортен директор. Не мога да давам оценки. За мен уважението към дадения човек е на първо място. Категорично не бих хвърлял обвинения, не е моментът сега. Нужно е всички да сме обединени за доброто на Левски - ръководство, треньори, футболисти и фенове. До края на годината предстоят три мача, които са много важни. Футболистите трябва да направят всичко възможно да се реваншират пред феновете, а и пред самите себе си."

Източник: Topsport.bg

Последни новини