Божинов: Станимир Стоилов би бил най-удачният избор за треньор

Божинов: Станимир Стоилов би бил най-удачният избор за треньор

Topsport.bg

27-05-2021, 21:02

Валери Божинов изрази емоциите си след края на един много тежък сезон за Левски. Божигол отдаде почитта си към "сините" привържени, които успяха да изнесат голяма част от финансовата тежест на изминалите 12 месеца.

Острието посочи Станимир Стоилов като най-удачен избор за нов треньор на отбора.

"За мен е важно, че завършихме сезона с победа. Беше много труден сезон за всички. Лично аз показах, че имам място в Левски. Никога не съм правил проблеми, Левски е бил над всичко. Беше важно да покажа, че имам място там. Левски ми е на сърце и искам да благодаря на феновете за всичко през последната над година. Лично аз се поклонявам пред цяла "синя" България, защото без тях щеше да е много тежко", Божинов сподели в предаването "Домът на футбола" по Diema Sport.

"Не съм водил разговори със Сираков, доста неща се случват в последните дни. Той каза хубави неща и се надявам това да е истина. Аз съм убеден, че Сираков ще направи всичко възможно, за да спасят Левски. Знам, че му е било трудно. Пожелавам от все сърце да върне Левски там, където му е мястото. Ще съм най-щастливия човек. През последната година трудностите бяха много, но при мисълта за милионите фенове тренирахме и играхме, защото Левски е над всичко".

"Ще е нужно време. Ще тръгнем на практика от нулата. Говорим за създаването на колектив, стадион и влагане на средства в школата. Левски е велик клуб и историята показва, че той трябва да се бори за челните места. Изискванията на феновете са огромни и това е нормално. Ще има план, за да се върне Левски там, където трябва".

"Говорили сме си за фалит, но в съблекалнята сме оптимисти. Минавало ни е през главите като възможност, но нашите фенове показаха, че когато е трудно, те са там".

"Благодаря на момчетата, тъй като те стиснаха зъби в тези много тежки моменти. Имаше бунтове за пари, но след разговори успяхме да запазим колектива. Нямаше разграничения на българи и чужденци. Те направиха голям компромис".

"Не крия, че искам да остана до края в Левски, но не зависи всичко от мен. От това, което чувам и смятам, господин Стоилов би бил най-удачният избор за треньор. Ако не остана на "Герена", то ще пожелая всичко най-хубаво на клуба. Никога не е имало конфликт със Стоянович. Благодаря на господин Сираков, че ми даде шанс, защото една година никога не съм оставал в Левски. Аз съм на 35 години и е хубаво да се дава шанс на нашите млади кадри".

"Нормално е да имам какво да дам, но е важно под каква форма ще е това. Важно е да има лидери, които да държат здрава съблекалнята. Славиша имаше големи здравословни проблеми, мина през много проблеми в последните месеци. Разделихме се с добро и ни пожела успех. За съжаление му се случиха доста лоши неща, които не пожелавам на никого".

"Хората показаха, че винаги ще са до Левски, с или без купи и трофеи. Честито на Лудогорец и ЦСКА за трофеите, но това, което има Левски го няма никой - обичта на феновете", завърши Божинов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини