Бой между фенове и червен картон при победата на Локомотив (София) над Славия

Бой между фенове и червен картон при победата на Локомотив (София) над Славия

Topsport.bg

27-09-2021, 21:37

Локомотив (София) победи Славия с минималното 1:0 в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига, игран на националния стадион "Васил Левски".

Единственото попадение в мача бе дело на Октавио (56'), като преди това, в края на първото полувреме, "белите" останаха с човек по-малко на терена, след като Георги Вълчев получи директен червен картон.

Срещата бе белязана от неприятни сцени по трибуните. Около 20-ата минута на мача феновете на двата отбора заформиха меле, налагайки се с пръчки и замервайки се с всякакви предмети в Сектор А на националния стадион "Васил Левски".

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове, заради което интересните ситуации в началото на срещата липсваха.

За сметка на това, феновете на двата отбора привлякоха вниманието, след като си спретнаха сериозно меле. Мачът бе спрян временно, докато полицията не се намеси и успокои нещата.

В 39-ата минута "белите" останаха с човек по-малко след като Георги Вълчев получи директен червен картон. Футболистът използва лакътя си при въздушно единоборство. Съдията Драгомир Драганов се консултира с ВАР и реши, че трябва директно да изгони Вълчев.

В края на първото полувреме играчите на Славия можеха да поведат в резултата. Ертан Томбак се озова очи в очи с Александър Любенов след хитро подаване на Петер Макрилос. Играчът обаче не успя да преодолее вратаря, който успя да отрази и добавката на Тони Тасев.

В началото на втората част Локомотив можеше в резултата. Октавио бе изведен по отличен начин срещу Светослав Вуцов. Бразилецът стреля в десния ъгъл на вратата, но стражът на гостите спаси.

Все пак в 57-ата минута логичното се случи и домакините поведоха. Топката достигна до Октавио след груба грешка от страна на играчите на Славия. Футболистът шутира от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Светослав Вуцов.

Така след 2516 дни пауза, "железничарите" победиха в столичното дерби.

Източник: Topsport.bg

Последни новини