Ботев (Враца) - Левски 1:0, отмениха попадение на "сините"

Ботев (Враца) - Левски 1:0, отмениха попадение на

Topsport.bg

31-07-2021, 17:30

Левски гостува на Ботев (Враца) от 18:45 часа в среща от втория кръг на efbet Лига. "Сините" започнаха сезона с домакинска загуба от Славия (1:2) и сега ще се опитат да зарадват феновете си срещу един исторически благосклонен съперник.

Ботев има нов треньор - Даниел Моралес, и залага предимно на млади футболисти, които нямат почти никакъв опит в елита. Въпреки това, врачани са готови да се противопоставят на столичния гранд.

"Важното е да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с Арда. За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд", сподели в навечерието на двубоя Моралес.

Той няма проблеми с контузени и наказани за двубоя срещу Левски. Атаката на врачани ще води Дориан Бабунски, подкрепян от Мирослав Маринов, Красимир Тодоров и Виктор Василев. В защита ще се разчита на опита на Илия Миланов и Костадин Ничев.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Левски привлече национала Георги Миланов часове преди сблъсъка, но той със сигурност няма да дебютира днес. Очаква се обаче завърналият се от Белгия Иван Горанов да е титуляр на левия фланг на защитата, а в центъра й да действат Георги Александров и Христо Шелис. Двойка вътрешни халфове ще са Борислав Цонев и Симеон Славчев, а Здравко Димитров, Марин Петков и Билал Бари ще започнат зад изнесения в предни позиции Мартин Петков.

През миналия сезон "сините" си тръгнаха доволни от Враца, след като направиха обрат и спечелиха с 3:1. Домакините поведоха рано и пропуснаха дузпа, но през второто полувреме се сринаха и Левски записа една от малкото си победи на чужд терен. Предишните два мача между двата отбора пък завършиха с нулеви равенства.

Източник: Topsport.bg

Последни новини