Ботев (Враца) - Славия: 2:1 (Развой на срещата по минути)

Ботев (Враца) - Славия: 2:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

08-04-2022, 16:00

Отборите на Ботев (Враца) и Славия се изправят един срещу друг в откриващия двубой от последния кръг на редовния сезон в efbet Лига (17:00 часа). Двата тима имат съвършено различен сезон, като домакините ще водят отчаяна битка за своето спасение, докато гостите търсят важни три точки преди здравите битки в Топ 6.

Настроението в лагера на врачани е минорно, след като преди няколко дни бяха пометени при визитата си на Черно море с 0:5. Новият наставник Ивайло Димитров призна, че проблемите в отбора са най-вече психологически и със сигурност е опитал да вдигне духа на своите момчета.

Ботев не взе нито точка в шестте си мача през пролетта, като в тях вкара само един гол и допусна цели 19. Отборът е предпоследен в класирането, а след него е само Царско село. И двата тима със сигурност ще играят в четворката, която ще се бори за оставането си в елита.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

В атака за врачани ще започне Мохамед Бентахар, а зад него ще действат Юлиан Ненов, Мирослав Маринов и Мартин Петков.

Гостите от столицата ще бъдат без Светослав Вуцов и Емил Виячки. На вратата ще застане Николай Кръстев, а в предни позиции ще стартира Йон Бакеро. Тони Тасев, Борислав Цонев и Радослав Кирилов ще помагат на испанския нападател. През първия полусезон Славия се наложи над Ботев (Враца) с минималното 1:0 на "Овча купел". Гола вкара Иван Минчев, а гостите играха с човек по-малко повече от час заради червен картон на Чавдар Ивайлов.

Главен съдия на срещата е Георги Кабаков, с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. С ВАР ще се занимават Ивайло Стоянов и Христо Хаджийски. Делегат на БФС е Благой Благоев, а работата на реферите зорко ще следи Георги Йорданов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини