Ботев (Враца) и Царско село не успяха да определят кой ще остане в елита и ще треперят до последно

Ботев (Враца) и Царско село не успяха да определят кой ще остане в елита и ще треперят до последно

Topsport.bg

16-05-2022, 19:24

Ботев (Враца) и Царско село завършиха наравно 0:0 във важен двубой от предпоследния пети кръг в плейофа за оставане в efbet Лига, игран на стадион "Христо Ботев".

Врачани действаха по-активно почти през цялото време на срещата, но така и не успяха да стигнат до ценното попадение, което щеше да ги остави със сигурност на предпоследното място, което позволява те да играят бараж за оставане в елита.

Така Локомотив (София) се оказва победителят след днешното равенство. Нулевото реми между Ботев (Вр) и Царско село гарантира оставането на "железничарите" в efbet Лига.

Двубоят започна добре за домакините, които се втурнаха в търсене на ранен гол. Още във втората минута Брайън Переа опита да изведе Юлиян Ненов на стрелкова позиция, но Хадим Ндиае предвиди какво ще се случи и пресече паса.

Четири минути по-късно нова остра атака на врачани завърши с опит за пас към Переа, но защитата на Царско село се справи със ситуацията.

В седмата минута Лукас Мартинс се възползва от пространството пред себе си и отправи изстрел от далечно разстояние. Топката обаче минава високо над вратата.

В следващите минути двуострата игра на стадион "Христо Ботев" продължи, но чистите положения пред двете врати липсваха.

В добавеното време на първата част центриране отдясно стигна до непокрития в наказателното поле на домакините Седрик Каломбо, който отигра с глава, но прати топката на сантиметри от лявата греда. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Първите минути от второто полувреме също бяха силни за домакините. Браян Переа видя включващия се на скорост Юлиан Ненов, който отправи изстрел от границата на наказателното поле. Топката обаче профуча покрай лявата греда.

Постепенно темпото на игра започна да спада драстично и чистите положения пред двете врати липсваха.

В 74-ата минута Царско село имаше добра възможност за гол от пряк свободен удар, но Реди Каса стреля в стената.

В 85-ата минута врачани претендираха за дузпа, след като Чавдар Ивайлов падна на тревата в наказателното поле след съприкосновение с Пиер Зебли. Георги Кабаков се консултира с ВАР и прецени, че няма повод да бъде отсъден наказателен удар.

Източник: Topsport.bg

Последни новини