Ботев (Враца) не изпусна изгодния шанс да удари колебливия Хебър

Ботев (Враца) не изпусна изгодния шанс да удари колебливия Хебър

Topsport.bg

16-09-2022, 19:15

Ботев (Враца) постигна третата си победа от началото на сезона. След серия от четири двубоя без такава, "зелените" се събудиха на националния стадион, подчинявайки с 2:0 Хебър (Пазарджик). Триумфът се оказа отличен повод да се отбележи завръщането на Даниел Моралес, който през седмицата за втори път пое тима от Северозапада.

Ботев реши всички в своя полза в края на първото полувреме, когато за няколко минути вратата на пазарджиклии беше поразена на два пъти. Първо това стори футболистът на Хебър - Хлеб Бухал, фатално подлъгал своя страж. Малко след това приносът си в мача даде и Браян Переа.

Загубата пък се оказа осма през този сезон за хебърци, като феновете на тима вече нееднократно настояха за уволнението на Фулвио Пеа.

Първият факт, който направи изключително странно впечатление в срещата беше окаяното състояние на тревната настилка на националния стадион "Васил Левски". И това определено не се дължеше на дъждовния петъчен ден в столицата.

Ботев (Враца) беше първият тим, който организира по-интересното положение в опашкарския сблъсък. Жан Пиер да Силва получи добро центриране отляво, но насочването му към вратата на Дебърлиев се оказа доста разочароващо.

Последваха десетина минути на никакъв футбол. Отборите нямаха идея как да достигнат до съперниковото наказателно поле, а всичко, на което разчитаха бяха безплодни центрирания около точката за изпълнение на дузпа.

Истинско голово положение този мач "видя" в 25-ата минута. Чавдар Ивайлов се включи умело от втора позиция, след което намери на дузпата Браян Переа. Колумбиецът се пое с гръб на вратата, но се завъртя достатъчно умело, за да отправи удар, който премина встрани от левия ъгъл на хебърци.

Отговорът на символичните домакини не закъсня и в ответната атака Георги Търтов демонстрира достатъчно класа, за да навлезе остро в наказателното поле. Опитът му за подаване обаче бе пресечен от добре пласирания капитан на гостите Красимир Костов.

Младият талант на Ботев (Враца) имаше достатъчно време да си овладее топката, след което залъга Венсан Марсел и стреля от границата на наказателното поле. Петър Дебърлиев се намеси адекватно и изби в корнер. При него Браян Переа беше оставен непокрит, а изстрелът му с глава намери напречната греда на Хебър.

Логично с оглед развитието на двубоя от последните минути, Ботев (Враца) съумя да открие резултата. Е, не и без малко доза късмет. Мирослав Маринов открадна топката малко пред наказателното поле на Хебър, след което направи всичко по силите си, за да комбинира с Браян Переа. В този момент Хлеб Бухал протегна крак, за да отрази опасността, но вместо това подлъга фатално своя страж за 0:1.

Сериозно разстроени от случилото се малко преди това, футболистите на Хебър лесно паднаха в жертва и за втори път. Ботев (Враца) организира достатъчно добра атака по фланга, след което Йохан Валбуена центрира по отличен начин в наказателното поле, където нападател от ранга на Браян Переа нямаше как да сбърка за 0:2!

Второто полувреме започна с отличен шанс за Хебър. Пазарджиклии можеха да се върнат в мача след изпълнение на фаул от Венсан Марсел Дошлият от Локо (Пд) играч завъртя добре топката, ала кълбото срещна гредата.

Това обаче не внесе сериозен импулс в представянето на "зелените", които продължиха да бъдат безкрайно апатични в предни позиции.

Към 70-ата минута на националния стадион изглеждаше така, че по-скоро Ботев ще вкара трети гол, отколкото Хебър да намали. Йохан Валбуена и Браян Переа комбинираха отлично в този момент, ала техничният изстрел на първия премина близо до лявата греда.

Хебър съумя да завърши свое попадение в 73-ата минута, когато Валпорт имаше възможност да шутира диагонално. Красимир Костов внимаваше и спаси с вещина.

До края Дани Генов можеше да сътвори класиката в столицата, но негов изстрел от фаул премина малко над вратата.

В следващия кръг Хебър има гостуване на Арда в Кърджали. Ботев (Враца) пък ще трябва да се бори с Черно море във Варна.

Източник: Topsport.bg

Последни новини