Ботев (Враца) нокаутира Славия с гол в добавеното време

Ботев (Враца) нокаутира Славия с гол в добавеното време

Topsport.bg

08-04-2022, 18:50

Ботев (Враца) победи по драматичен начин Славия с 2:1 в първия двубой от 26-ия последен кръг на efbet Лига, игран на стадион "Христо Ботев".

Домакините поведоха в резултата в началото на срещата, благодарение на Юлиан Ненов (21'). Около средата на втората част "белите" все пак стигнаха до равенството, след като Гьоко Зайков (70') се разписа, но в добавеното време на срещата Виктор Василев (90+5') донесе победата за врачани.

Така Славия остава с 36 точки и се намира на 6-ото място в класирането на първенството. Пред "белите" е Левски с 39. Ботев (Враца) пък прекъсна серията си от загуби, но продължава да заема предпоследната 13-а позиция с 22 точки.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора действаха сравнително предпазливо на терена и не предприемаха излишни рискове в атака.

Първото интересно положение се откри в петата минута, когато Иван Минчев центрира опасно в наказателното поле на домакините. Там Тони Тасев обаче не успя да насочи добре топката с глава.

В 12-ата минута Юлиян Ненов шутира мощно, но топката нацели напречната греда. При добавката Мирослав Маринов стреля и кълбото срещна тялото на Мартин Атанасов.

В 21-ата минута домакините поведоха в резултата, благодарение на Юлиан Ненов. Футболистът напредна опасно и се пребори за топката. Нахлувайки в пеналтерията, Ненов шутира диагонално по земя и прати кълбото във вратата.

В 43-ата минута се стигна до любопитен момент, след като Красимир Костов направи колебливо спасяване. Йон Бакеро шутира към вратата, стражът изпусна топката и бе на сантиметри от куриозен гол. Така първото полувреме завърши без повече попадения.

През втората част двата отбора продължаваха да стоят равностойно на терена. В 65-ата минута Антонио Георгиев засече центриране отдясно по атрактивен начин. Той нанесе удар със странична ножица, но не успя да прати топката във вратата.

В 70-ата минута "белите" изравниха. Гьоко Зайков бе на правилното място в правилното време при центриране от ъглов удар. Македонецът плонжира и прати топката във вратата от непосредствена близост.

В добавеното време на срещата Виктор Василев успя да се разпише след красиво воле, пращайки топката неспасяемо във вратата на Николай Кръстев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини