Ботев (Враца) оцеля в Монтана и ще играе бараж за оставане в елита

Ботев (Враца) оцеля в Монтана и ще играе бараж за оставане в елита

Topsport.bg

21-05-2021, 21:55

Монтана и Ботев (Враца) завършиха наравно 1:1 в последен двубой от плейофната фаза за оставане в efbet Лига. Давид Кики (34') даде аванс за домакините, но малко след това Дориан Христовски (38') изравни.

Така Ботев завърши сезона на 12-ото място и ще участва в баража за оставане в елита. Монтана пък стана вторият изпадащ от efbet Лига. Това обаче може да се промени при евентуално решение на БФС, за което се говори в последно време да няма изпадащи отбори след края на тази кампания.

Двубоят започна вихрено за домакините, които в първите десетина минути сътвориха няколко интересни положения пред вратата на Николай Минков. Главно действащо лице в атаките беше Давид Кики, като в 12-ата минута самият той отправи мощен изстрел от далечно разстояние. Топката обаче мина покрай лявата греда.

В следващите минути темпото продължи да е на високи обороти, но липсваха интересни ситуации. В 25-ата минута Даниел Генов се опита да изненада вратаря на домакините, който бе излязъл по-напред. Макенджиев обаче все пак внимаваше и улови.

В 30-ата минута опасна контраатака за Монтана завърши с диагонален удар на Минков. Топката рикошира коварно в крака на противников защитник, но за късмет на Костов, топката мина покрай дясната греда.

В 34-ата минута Монтана поведе в резултата. Тони Тасев отлично изведе Давид Кики зад гърба на защитата на гостите. Костадин Ничев не успя да избие, след което бенинецът елегантно с прехвърлящ удар реализира.

Четири минути по-късно дълъг пас на Атанас Захиров от собствената половина намери Дориан Христовски. Нападателят пое с едно докосване и с диагонален изстрел по земя успя да прокара кълбото под Макенджиев - 1:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

В началото на втората част домакините домакините бяха по-активни и в 47-ата минута Николай Минков проби през центъра и отправи изстрел от дистанция, но топката мина покрай дясната греда.

В 51-ата минута Валери Христов центрира в наказателното поле, където Давид Кики не успя да играе с топката, но тя бе овладяна от Тони Тасев. Крилото мигновено стреля в близкия ъгъл, но покрай вратата.

В 65-ата минута нова атака на домакините доведе до много опасно центриране на Александър Башлиев, успоредно на голлинията. Там обаче за съжаление на привържениците на Монтана нямаше кой да засече, за да вкара топката в мрежата на Ботев.

В 74-ата минута Давид Кики бе герой за домакините, след като изчисти топката от голлинията след остро центриране на Христо Златински от корнер.

Две минути по-късно пък Николай Минков центрира в наказателното поле на Ботев, а топката се отклони от защитник на "зелените". Веднага последваха претенции от страна на "сините" за игра с ръка, но сигнал на Никола Попов не последва и дузпа не бе отсъдена.

В 80-ата минута Александър Башлиев прати отлично топката в наказателното поле, където Стефан Цонков стреля с глава, но право в ръцете на Красимир Костов.

До края на срещата врачани се затвориха в своята половина и умело успяваха да предотвратят отчаяните атаки на домакините.

Източник: Topsport.bg

Последни новини