Ботев (Враца) ще получи шанс да спре свободното падане срещу Царско село

Ботев (Враца) ще получи шанс да спре свободното падане срещу Царско село

Novsport

28-02-2021, 07:27

Неделната програма от 19-ия кръг на efbet Лига започва с двубоя между Ботев (Враца) и Царско село от 12:00 часа.

За домакините това ще е един от мачовете на сезона. След серия от 7 поредни шампионатни загуби тимът на Антони Здравков се смъкна на 12-о място в класирането и опасността от изпадане изглежда все по-реална. Врачани играят привлекателен футбол и в доста от срещите не им достига късмет, но най-важни са точките и днес победата е задължителна.

Царско село също стартира втория полусезон колебливо. Отборът на Любослав Пенев загуби с 1:2 от ЦСКА 1948, а след това изпусна преднина от два гола в домакинството си на Ботев (Пловдив) и трябваше да се примири с равенство 2:2. "Царете" се намират на 9-а позиция с 18 точки и евентуално поражение може да ги остави в непосредствена близост до тимовете на дъното.

За домакините от Враца се завръщат трима футболисти, които не играха в Кърджали. Това са Илия Миланов, Тим и Юлиан Ненов. Аласан НДиайе е наказан за червения картон срещу Арда. Очаква се в предни позиции отново да започне Дориан Бабунски, подпомаган от Даниел Генов и Петър Атанасов.

Изтърпелият наказание Лъчезар Балтанов отново е на линия за Царско село. Любо Пенев вероятно ще предприеме някои рокади в състава. Кипърецът Панайотис Лука ще се опита да вкара първия си гол, а другият нападател на гостите ще е Карим Роси.

Двата отбора са се срещали общо 4 пъти в елитната дивизия, като имат по две победи. Първите два двубоя бяха спечелени от Царско село с 3:0 и 1:0, а следващите два от Ботев с 3:0 и 2:1. Попаденията за успеха като гост през есенния полусезон отбеляза Даниел Генов.

Съдия на днешния мач ще е Ивелин Занев.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЦАРСКО СЕЛО

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР: К. Костов; И. Миланов, Генчев, Керчев; Зехиров, Лагоа, Златински, М. Николов; Д. Генов, П. Атанасов; Бабунски

ЦАРСКО СЕЛО: Пласид; Даскалов, Л. Педро, Бандаловски, Нганиони; Д. Костадинов, Балтанов, Мертенс, Андерсон; Роси, Лука

Източник: Novsport

Последни новини