Ботев (Ихтиман) и Балкан (Ботевград) с най-напрегната седмица на Югозапад

Ботев (Ихтиман) и Балкан (Ботевград) с най-напрегната седмица на Югозапад

Novsport

25-08-2020, 13:45

По три мача за една седмица се пада да изиграят футболистите на Ботев (Ихтиман) и Балкан (Ботевград).

Отборът на Балкан миналата събота победи като домакин Рилски спортист Самоков с 3:0, в сряда ще домакинства на Ботев Ихтиман за определяне на областен първенец за Купа България, а в събота ще гостува на един от най-добрите отбори в момента в Югозападната Трета лига – Чавдар Етрополе.

Футболистите на Ботев Ихтиман пък победиха в изминалата събота Банско с 3:0 като домакини, в сряда ще гостуват на Балкан, а в събота - на Гранит Владая.

„Това регионално дерби предизвика много голям интерес, независимо от какъв характер е. Ще направим всичко възможно да победим като домакини и да продължим по-нататък за Купата на България”, сподели президентът на Балкан (Ботевград) Иван Редовски.

Наставникът на Ботев (Ихтиман) Валери Свиленов пък сподели, че е одобрил новопривлечения футболист от Дунав (Русе) Мартин Георгиев, който вече е оформен с картотека пред ЗС на БФС и ще бъде на негово разположение за мача в сряда срещу Балкан Ботевград.

„Надявам се да победим като гости  коравия отбор на Балкан, който е много силен през настоящото първенство, защото бяха привлечени класни футболисти отвън”, посочи Свиленов.

Източник: Novsport

Последни новини