Ботев (Пд) - Лудогорец 0:0, равностойно начало

Ботев (Пд) - Лудогорец 0:0, равностойно начало

Topsport.bg

07-05-2023, 19:05

Ботев (Пловдив) и Лудогорец излизат един срещу друг в двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" започва в 20:15 часа.

"Канарчетата" приемат втори съперник на Колежа, като при откриването на новия си стадион загубиха с 0:1 от Левски. Преди три дни обаче "жълто-черните" разбиха Пирин с 4:2 в Благоевград и си гарантираха място в топ 10 на класирането.

Така воденият от Бруно Балтазар отбор ще играе в плейофите за 7-ото място. Ботев обаче изостава много от седмия Славия и няма шанс да се пребори за тази позиция, така че в плейофите ще доиграе сезона. Сега в последния кръг от редовната кампания феновете ще очакват добро представяне срещу лидера Лудогорец.

Разградчани имат точка аванс пред ЦСКА, който утре посреща Ботев (Враца). Очакванията са за три точки в полза на "червените", което прави повече от задължителен успехът на "зелените" в Пловдив. Първият в посрещането ще приеме вторият у дома в предстоящата шампионска група.

Бруно Балтазар ще може да разчита на всички налични футболисти. Наравно с отбора тренира и Станислав Работов, който е напълно готов за игра. Извън основната група тренира единствено Атанас Чернев.

Мачът се очаква с голям интерес от феновете на Ботев най-вече заради завръщането на техния любимец Тодор Неделев на "Колежа". Халфът на Лудогорец не дочака откриването на стадион "Христо Ботев", за да изведе Ботев с капитанската лента, но се очаква да бъде приет много топло от "жълто-черната" агитка.

Източник: Topsport.bg

Последни новини