Ботев Пд - Черно море до последно ще е под въпрос

Ботев Пд - Черно море до последно ще е под въпрос

Novsport

07-11-2020, 08:24

Вчера стана ясно, че звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев е заразен с коронавирус и няма да може да играе в днешния мач срещу Черно море. В отсъствието на най-добрия си футболист "канарчетата" ще се опитат да постигнат втори пореден успех и да се придвижат в средата на класирането. В момента те са на 10-о място с 12 точки, колкото има и Монтана.

Черно море пристига в Коматево след домакинска загуба от ЦСКА 1948. Поредният гол на Матиас Курьор не стигна дори за равенство и варненци не можаха да надградят над победата срещу Левски. Тимът на Илиан Илиев играе на приливи и отливи от началото на сезона, но днес ще търси задължителни три точки, за да се доближи до топ 6.

Всъщност, провежането на двубоя още е под въпрос. След положителния тест на Неделев всички футболисти на Ботев са били подложени на повторни изследвания. Резултатите ще станат ясни около 11:00 часа. Ако се окаже, че сред "жълто-черните" има над 10 заразени, срещата ще бъде отложена.

Треньорът на "канарчетата" Петър Пенчев още е под карантина и отборът ще бъде воден от Георги Онов. Домакините нямат проблеми с контузени и наказани. Атанас Илиев ще води атаката, подкрепян от Димитър Тонев и Салиф Сисе. В средата на терена ще действат Филип Филипов, Славчо Шоколаров, Мишел Епсиноза и Маркиньос Педросо.

На вратата на Черно море ще се завърне Георги Георгиев, който досега лекуваше контузия. В предни позиции ще играе Исмаил Иса, а Курьор ще напада по левия фланг. Очаква се след почивката дебют за "моряците" да направи новото попълнение Влатко Дробаров.

Ботев и Черно море са се срещали общо 106 пъти в елита, като пловдивчани имат предимство - 42 победи, 33 равенства и 31 загуби. Головата разлика е 142:111 в полза на "канарчетата".

Източник: Novsport

Последни новини