Ботев Пд зарадва Зингаревич с победа над Етър

Ботев Пд зарадва Зингаревич с победа над Етър

Novsport

23-01-2021, 16:40

Ботев (Пд) постигна втора поредна победа в контролните срещи. "Жълто-черните" надиграха Етър с 2:1 в Коматево. Спарингът бе изгледан от бъдещия собственик на клуба Антон Зингаревич, който бе в компанията на испанеца Даниел Серехидо и новите членове на Съвета на директорите Илиян Филипов, Александър Олскан и Георги Христосков.

И двете попадения за домакините вкара халфът Славчо Шоколаров (6, 71). "Болярите" отбелязаха в 13-ата минута, като тяхната отбрана за първи път допусна гол за последните 6 мача.

Край тъчлинията двубоя изгледа контузената звезда на Ботев Тодор Неделев, нападателят Димитър Тонев и бившият член на Съвета на директорите Ангел Палийски.

"Канарите" поведоха в резултата в 6-ата минута. Славчо Шоколаров получи пас по десния фланг и нахлу в наказателното поле, където технично прокара топката покрай плонжа на вратаря Христо Иванов за 1:0.

Седем минути по-късно Етър изравни след центриране от фаул. Получи се неразбирателство в защитата на жълто-черните и Даниел Младенов засече с глава за 1:1.

Четвърт час преди края Славчо Шоколаров отбеляза второто си попадение в мача. Този път халфът вкара директно от фаул с изненадващ удар по земя в близкия ъгъл на противниковия вратар - 2:1.

Източник: Novsport

Последни новини