Ботев (Пд) и Арда дават рестарта на efbet Лига

Ботев (Пд) и Арда дават рестарта на efbet Лига

Novsport

12-02-2021, 07:51

 Отборите на Ботев (Пловдив) и Арда ще изиграят днес от 17,30 часа на стадиона в Коматево първия двубой от пролетния дял на efbet Лига. Двубоят е любопитен и от гледна точка на това, че ще даде официално началото на новата ера в Ботев, който смени собствеността си по време на паузата и вече е в ръцете на руски собственик. Треньор вече е босненецът Азрудин Валентич, бяха привлечени и много нови състезатели.

Очаква се босненският специалист да заложи на доста от новите футболисти. За титуляр е гласен дори и привлеченият за последно ганайски халф Емануел Току, който едва вчера беше представен официално. От Ботев обявиха, че треньорът ще може да ползва и македонския централен защитинк Марио Младеновски, който вече има изряни документи.

Очакванията са Валентич да заложи на схема с трима защитници, на каквато залагаше в контролите. В атака ще действат Атанас Илиев и Сисе, които ще бъдат подкрепяни от по-задни позиции от Реда Рабей и Току.

В същото време в Арда, чийто наставник Николай Киров е водил и Ботев, до последно ще умуват за включването на Румен Руменов.Халфът има лека контузия и най-вероятно няма да започне като титуляр.

От Арда също успяха да уредят с картотеки всичките си нови попълнения. Двама от новите - нападателят Тонислав Йорданов и Манолис Русакис, се очаква да бъдат сред титулярите.

Балансът между двата тима в елита е в полза на тима от Кърджали. В 4 изиграни срещи, арденци са постигнали две победи, а а други два пъти са стигали до равенство срещу Ботев.

Източник: Novsport

Последни новини