Ботев (Пд) напомни за себе си и върна в реалността лидера ФК ЦСКА 1948

Ботев (Пд) напомни за себе си и върна в реалността лидера ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

09-09-2022, 22:02

Ботев (Пд) постигна първата си значима победа през този сезон в efbet Лига. След редица проблеми и неубедителни резултати, "канарите" напомниха за най-добрите си дни, побеждавайки временния лидер ФК ЦСКА 1948 с 2:0.

Селекцията на Желко Копич демонстрира изключително силна игра в офанзивен план, а двата гола на Антоан Бароан бяха най-малкото, с което се разминаха гостите от София. Те трябва да благодарят и на своя капитан Даниел Наумов, който на няколко пъти ги спаси от разгром. От другата страна на терена, колегата му Хидайет Ханкич също беше на висота, като блокираше всички наченки за поне частичен обрат, най-вече от страна на звездата Ивайло Чочев.

С едва втората си победа за сезона, Ботев (Пд) измести Пирин и вече е под №14 в подреждането.

Началото на този двубой определено беше за гостите от София, които опитаха рано да респектират намиращия се в незадоволителна форма опонент. Не след дълго, на Хидайет Ханкич се наложи да демонстрира класа, след като бе обстрелван от Парвиз Умарбаев

Ботев напомни за себе си в офанзивен план, след като достигна до първи корнер в 16-ата минута. При него се създаде кратко меле, а от него Рой Херман можеше да излезе големият печеливш. В крайна сметка изстрелът му от границата на наказателното поле беше блокиран.

Незнайно как, отборът на Ботев (Пд) не успя да се сдобие с ролята на водач в резултата след изминаването на точно 21 минути игра. В ролята на големия грешник влезе централният нападател на "жълто-черните" Антоан Бароан. Френският таран се оказа на пътя на топката при удар от средна дистанция на Херман. От няма и два метра изглеждаше, че повече от лесно ще преодолее Даниел Наумов, но българският национал демонстрира отличен рефлекс и сътвори може би спасяването на кръга.

Футболисти и публика на Ботев (Пд) се ядосаха много на главния съдия Драгомир Драганов в 40-ата минута. Тогава реферът се забави с решението си да отсъди явен фаул срещу Джеймс Етоо, оставяйки действалия непозволено Георги Русев да изиграе ситуацията си сам срещу Хидайет Ханкич. Неразборията доведе и до изгонването от скамейката на треньора на вратарите на "канарчетата".

Финалът на първото полувреме все пак доведе до промяна на резултата. Ботев поведе след изпълнението на дузпа, до която се стигна по доста странен начин. Всичко започна в 44-ата минута и центрирането към Антоан Бароан. Французинът стана за смях, тъй като не успя да насочи с глава към мрежата, а почти в обратната посока....Топката стигна до Стийв Фуртадо от ФК ЦСКА 1948, който обаче също действа непохватно и се принуди да фаулира връхлитащия Мохамед Брахими. Това беше достатъчен довод на Драгомир Драганов да посочи бялата точка, а Бароан се реваншира за действията си през частта с класно изпълнение за 1:0.

Възходът в представянето на Ботев (Пд) продължи и веднага след паузата. Това доведе до втори гол в мрежата на ФК ЦСКА 1948. "Жълто-черните" умело издърпаха съперниците си около центъра, след което Елвис Ману получи отлично извеждащо подаване. Макар и сам срещу Даниел Наумов, бившият футболист на Лудогорец не прояви егоизъм и пусна встрани за Антоан Бароан, на който му беше повече от лесно да вкара в опразнената мрежа.

ФК ЦСКА 1948 можеше да се върне в мача точно след час на Коматево. "Червените" от София обаче бяха спрени от две фундаментални намеси на Ханкич, който при корнер се оказа непробиваем след изстрели на Хелитон и Стийв Фуртадо.

В ответната атака изгоден голов шанс се откри и пред домакините. Реян Даскалов направи изключителна грешка, тъй като беше последен в отбрана и елементарно загуби от Бароан. Френският стрелец остана сам срещу Наумов, но не можа да сътвори своя хеттрик.

Пропуските в защитата на ФК ЦСКА 1948 определено се открояваха в петъчната вечер. В 64-ата минута Елвис Ману набра скорост и се оказа недостижим за последния в "червения" дефанс, но и този път Даниел Наумов беше безгрешен в действията си.

Динамиката на втората част продължи да държи в интерес публиката на Коматево. В 66-ата минута Джонатан Перейра центрира остро в наказателното поле на Ботев, а Ивайло Чочев направи всичко по силите си, за да вкара поредния си гол в елита. Тази вечер обаче Ханкич доказа отново, че прави най-добрия си мач под рамката на пловдивчани, впечатлявайки с фамозна намеса.

Нищо в играта на ФК ЦСКА 1948 не се получаваше, а за радост на "червените", наличието на засада ги спаси от трето попадение в 76-ата минута. Малшансът да не изпита голова радост застигна Дилан Мертенс.

До края двата тима се примириха със своята съдба и така Ботев се поздрави с едва втората си победа от началото на кампанията.

В следващия кръг ФК ЦСКА 1948 приема в Бистрица Септември (София). Ботев ще търси задължителни три точки при визитата си на последния Спартак (Варна).

Източник: Topsport.bg