Ботев Пд ще се опита да сложи край на черната си серия

Ботев Пд ще се опита да сложи край на черната си серия

Novsport

13-05-2021, 08:52

 Ботев (Пловдив) не се бори за нищо до края на сезона, а липсата на достатъчно мотивация у футболистите се отразява негативно на резултатите. "Канарчетата" са в серия от 5 поредни загуби в efbet Лига и се намират на дъното в плейофната четворка за разпределение на местата от седмо до десето. Днес пловдивчани ще гостуват на Царско село в опит да спрат пропадането, започнало още в края на редовния сезон. 

Царско село е в значително по-добра форма. Тимът на Антони Здравков загуби само веднъж в последните си пет мача, а преди седмица показа характер и измъкна ценна точка от Черно море (3:3). С този резултат "царете" запазиха изоставането си спрямо "моряците" на 6 точки, което им дава надежди в оставащите кръгове да успеят да изпреварят варненци. Това обаче минава през задължителна победа днес. 

Наставникът на Ботев Азрудин Валентич ще заложи в защита на Филип Филипов, Атанс Чернев и Виктор Генев. Атаката ще води Атанас Илиев, подпомаган от Маркиньос и Емануел Току. Джонатан и Па Конате ще играят по двата фланга. 

Царско село ще бъде без наказаните Реян Даскалов и Христо Попадийн, а Ален Стеванович е контузен. Стефан Христов ще е единственият чист нападател на гостите, а за нед него ще действат Емануил Манев, Димитър Костадинов, Дилан Мертенс и Андерсон Кордейро. 

През есента Ботев (Пд) и Царско село направиха нулево равенство в Коматево, а мачът помежду им на старта на втория полусезон завърши 2:2. "Царете" водеха с 2:0, преди Атанас Илиев да намали, а Мишел Еспиноса донесе точката на "жълто-черните" с попадение в добавеното време. 

Двата отбора са се срещали общо 4 пъти в шампионата, като имат само по една победа, при това като гост - Царско село се наложи с 2:0 на 10 август 2019 година, а три месеца по-късно Ботев спечели с 3:0. 

Източник: Novsport

Последни новини