Ботев Пд ще се опита да спре пропадането срещу ЦСКА 1948

Ботев Пд ще се опита да спре пропадането срещу ЦСКА 1948

Novsport

03-03-2021, 07:45

 Ботев (Пловдив) посреща ЦСКА 1948 в среща от 1/8-финалите за Купата на България. Двата тима се изправят един срещу друг още по обяд в 12:00 часа в Коматево. Със сигурност всеки от тях ще се стреми да измъкне победата и да направи нова крачка напред в турнира.

За домакините срещата е изключително важна. "Канарчетата" се намират в тежка серия от 9 поредни мача без победа и отборът търси начин да спре пропадането. Успех над столичани може да върне самочувствието на отбора и да му даде нови сили за мачовете до края на сезона.

ЦСКА 1948 обаче изглежда като фаворит в този мач. "Червените" унизиха Ботев в сблъсъка между двата тима в първенството през есента, побеждавайки го с 5:0. Сега пловдивчани ще търсят мъст, но дали ще успеят да я постигнат е големият въпрос.

От друга страна Купата на България е турнир, в който Ботев традиционно се представя добре. В последните години "Канарчетата" традиционно достигат поне до 1/2-финал, а през сезон 2016/17 дори вдигнаха трофея.

Домакините няма да могат да разчитат на контузените Неделев и Цикарски. Така стартовата единайсеторка най-вероятно ще бъде съставена от Аргилашки на вратата и Работов, Генев и Янсон в защита. Филипов и Па Конате ще бъдат на крилата, а Току и Шоколаров ще са двойката опорни полузащитници. Сисе и Тонев ще бъдат атакуващите халфове, които ще действат зад нападателя Илиев.

За гостите пък ще липсва наказаният Галин Иванов. Очаква се на терена да излязат Наумов на вратата и в отбрана Алексъндор Александров, Петров, Марин и Лясков. Чочев и Шопов ще са дефанзивните халфове, а Русев ще изпълнява ролята на плеймейкър. Денислав Александров и Топузов ще са на двете крила, а Митков ще води атаката.

Източник: Novsport

Последни новини