Ботев (Пловдив) - Левски, отменен гол за домакините!

Ботев (Пловдив) - Левски, отменен гол за домакините!

Topsport.bg

20-08-2021, 19:49

Отборите на Ботев (Пд) и Левски се изправят един срещу друг в късния петъчен двубой от програмата на efbet Лига. Двата тима винаги правят интересни сблъсъци на Коматево, а трите точки в горещата августовска жега са необходими за всеки един от съперниците в класическото за родния шампионат дерби.

Ботев започна сезона доста стабилно. "Канарчетата" записаха победи над Пирин (Благоевград) (2:1) и Славия (1:0), загубиха от Черно море (0:2) и направиха равенство с Ботев (Враца) (1:1). Сега в клуба излизат за нов успех.

При домакините няма особени проблеми около състава и треньорът Азрудин Валентич може да пусне оптимален състав. На вратата се очаква да бъде Аргилашки, а в защита триото Генев, Супрайен и Работов. Минков и Янсен ще са халф-бековете, а Рабей и Мартенс ще са двойката в средата на терена. В атака пък ще действат Току, Илиев и Маркиньос. Възможно е като титуляр да започне и Тодор Неделев.

Левски инкасира три поредни загуби и своеобразен антирекорд. "Сините" паднаха от Славия (1:2), Ботев (Враца) (0:2) и Арда (0:2). Последният мач с Царско село също не започна много добре и Левски губеше на полувремето, но бърз обрат изкова първия успех на софиянци за кампанията.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В ДЕРБИТО!

Мача пропуска единствено контузеният Христофор Хубчев. Живко Миланов се очаква да заложи на Михайлов под рамката и Галчев, Славчев, Шелис и Горанов в защита. Найденов ще бъде опорен халф, а Миланов и Боби Цонев ще си партнират в средата на терена. Бари и Димитров ще са на двете крила, а в атака ще действа Мартин Петков. Възможно е като титуляр след контузията си да се завърне Радослав Цонев и това да коства мястото на Иво Найденов.

Живко Миланов все още трепери за своя пост и поражение на Коматево може да коства работата му в Левски.

В исторически план Левски има голямо преимущество в сблъсъците с Ботев. "Сините" имат 77 победи, 23 равенства и 41 загуби от този съперник. "Канарчетата" обаче напоследък се превърнаха в доста неудобен съперник за столичани, особено в сблъсъците на Коматево. В последните 10 мача пловдивчани имат 4 успеха, 3 ремита и 3 поражения.

Главен съдия на срещата е Ивайло Стоянов, с помощници Димитър Димитров и Георги Минев. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите зорко ще следи Георги Игнатов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини